Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Χοιρινό κότσι με αποξηραμένα βερίκοκα και κολοκύθα   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 χοιρινά κότσια

Για την άλμη

2 λίτρα νερό

180 γρ. αλάτι

3 φύλλα δάφνη

2 κ. σ. μέλι

1 κ. γ. κόλιανδρο ξερό

Για τα λαχανικά

20 γρ. σταφίδες μαύρες

20 ml μπράντι

200 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου

3 σκελίδες σκόρδο

800 γρ. κολοκύθα κίτρινη

1 ξυλάκι κανέλα

20 ml πετιμέζι (προαιρετικά από φιρίκι αν βρείτε, σε επιλεγμένα καταστήματα)

200 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα υλικά της άλμης να πάρουν μια-δυο βράσεις. Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε σε μπολ τα χοιρινά κότσια με την άλμη για 12 ώρες. Την επομένη, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ρίχνετε σε ένα μπολ τις σταφίδες και το μπράντι ώστε να μουλιάσουν. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την κολοκύθα και τα κόβετε σε μεγάλους κύβους. Βάζετε στη γάστρα όλα τα υλικά, εκτός από τα βερίκοκα και τις σταφίδες. Προσθέτετε τα κότσια στη γάστρα και ψήνετε για 2,5 ώρες. Ανοίγετε το καπάκι, προσθέτετε τα βερίκοκα και τις σταφίδες και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά στους 200οC με ανοιχτό καπάκι για να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε στο τραπέζι απευθείας από τη γάστρα, την οποία ακουμπάτε πάνω σε μια πυρίμαχη επιφάνεια (π.χ. ξύλο).

Ροή ειδήσεων

Advertisement