Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα-Kορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση των 78 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Published

on

Με το πάνδημο μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό της Μαρτυρικής Πόλης, στις 10 το πρωί, προεξαρχόντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ.κ. Ιερώνυμου και με ομιλία απ’ τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι αρχών και φορέων εκτός από τους κατοίκους των Καλαβρύτων.
Ο «μαύρος Δεκέμβρης» του 1943 τιμάται κάθε χρόνο με ξεχωριστό τρόπο. Αναβιώνει μετά το μνημόσυνο η μετάβαση, με πομπή, απ’ τον Καθεδρικό Ναό στον Τόπο Εκτελέσεως, μέσω του Δημοτικού Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο των εκτελεσθέντων.
Δέος και συγκίνηση μπροστά στον τεράστιο σταυρό στο Λόφο του Καπή, εκεί που συντελέστηκε η γερμανική θηριωδία. Ο ματωμένος λόφος με τον τεράστιο Σταυρό που θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα.
Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της ελευθερίας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement