Connect with us

Μαγειρική

Ψητή γαλοπούλα με γλάσο πορτοκάλι και κόκκινο μύρτιλο       

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 ολόκληρη γαλοπούλα

100 γρ. μαλακό βούτυρο (αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει)

5-6 φύλλα δάφνης

Για το γλάσο

400 γρ. σάλτσα μύρτιλου

150 γρ. καστανή ζάχαρη

75 ml χυμός φρέσκου πορτοκαλιού και ξύσμα

½ κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο

1 πορτοκάλι και φρέσκα μύρτιλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο με αέρα στους 200°C. Τοποθετείτε τη γαλοπούλα σε βαθύ ταψί και την αλείφετε με το μαλακό βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζετε με τα φύλλα δάφνης. Την ψήνετε στο φούρνο για 2 ½ ώρες. Τοποθετείτε όλα τα υλικά του γλάσου σε κατσαρόλα και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ανεβάζετε τη θερμοκρασία για να πάρει αργά βράση, μέχρι το γλάσο να δέσει και να σιροπιάσει ελαφρώς. Αποσύρετε από την φωτιά και το κρατάτε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Μετά από 2 ½ ώρες, βγάζετε τη γαλοπούλα από τον φούρνο και απλώνετε το γλάσο παντού να την καλύψει καλά. Βάζετε ξανά στον φούρνο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να είναι καλά ψημένο το κρέας. Στολίζετε την πιατέλα με τα φρούτα που έχετε και στο γλάσο (πορτοκάλι και μύρτιλα) για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement