Connect with us

Ποδόσφαιρο

O Μέσι επιστρέφει στο Μπερναμπέου- Η γκάφα της UEFA

Published

on

Σε μία μεγάλη γκάφα υπέπεσε η UEFA στην κλήρωση της φάσης των 16 του Champions League, αφού έβγαλε ένα… απαγορευμένο ζευγάρι, αυτό της Βιγιαρεάλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ένα απρόοπτο επισκίασε την κλήρωση της φάσης των 16 του Champions League. Ο πρέσβης του τελικού και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αντρέι Αρσάβιν σχημάτισε ζευγάρι που δεν γινόταν να κληρωθεί μαζί, διότι εμπίπτει στους περιορισμούς της UEFA!

Ο Ρώσος άλλοτε επιθετικός των Ζενίτ και Άρσεναλ τράβηξε ένα μπαλάκι που είχε το όνομα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ είχε προηγηθεί εκείνο της Βιγιαρεάλ από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιόρτζιο Μαρκέτι.

Κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, αφού οι δύο ομάδες ήταν αντίπαλοι και στη φάση των ομίλων και κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει το μπαλάκι των “κόκκινων διαβόλων” στο pot από το οποίο τράβηξε ο Αρσάβιν.

Μετά το ανεπανάληπτο… φιάσκο της UEFA που οδήγησε σε νέα κλήρωση για τη φάση των «16» του Champions League, προέκυψε, μεταξύ άλλων, ένας… τελικός, καθώς Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης θα τεθούν αντιμέτωπες για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Φυσικά, ξεχωρίζει και το ισχυρό και αμφίρροπο ζευγάρι μεταξύ της Πρωταθλήτριας Ιταλίας, Ίντερ, με τη Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα, όπως και αυτό της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία θα βρει απέναντί της τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 15, 16, 22 και 23 Φλεβάρη, με τις ρεβάνς να πηγαίνουν για 8, 9, 15, 16 Μαρτίου. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, αυτή τη φορά όλες οι αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 10 το βράδυ.

Όσον αφορά την κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά, αυτή θα γίνει στις 18 Μαρτίου μετά και το πέρας των αγώνων. Ο τελικός, o οποίος θα λάβει χώρα στην Gazprom της Αγίας Πετρούπολης, είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαΐου.

Κλείνοντας, να σημειωθεί ότι από αυτή την σεζόν δεν ισχύει ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ, μετά την κατάργησή του από την UEFA το περασμένο καλοκαίρι. Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα παιχνίδια που θα έχουν ισόπαλο συνολικό σκορ θα οδηγούνται στην παράταση και αν χρειαστεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  1. Ζάλτσμπουργκ – Μπάγερν
  2. Σπόρτινγκ – Μάντσεστερ Σίτι
  3. Μπενφίκα – Άγιαξ
  4. Τσέλσι – Λιλ
  5. Ατλέτικο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  6. Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους
  7. Ίντερ – Λίβερπουλ
  8. Παρί – Ρεάλ

Ροή ειδήσεων

Advertisement