Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Βρετανία: Εκατοντάδες πλέον οι νοσηλείες με την παραλλαγή Όμικρον

Δημοσιεύθηκε

στις

Περίπου 250 άτομα νοσηλεύονται ήδη στη Μεγάλη Βρετανία με την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ.

Μία ώρα αργότερα επιχείρησε να αποσύρει τη δήλωση λέγοντας ότι είναι πολύ λιγότεροι, ίσως περί τους 10.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον του πρώτου νεκρού στη χώρα από το στέλεχος Όμικρον, ο κ. Ράαμπ επιβεβαίωσε ότι η νέα μετάλλαξη μεταδίδεται ταχύτατα στη Βρετανία, κι έτσι απαιτούνται επειγόντως νέα μέτρα, όπως αυτά που προτείνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό του νέου κύματος της πανδημίας, είπε.

Το κυριότερο νέο μέτρο αφορά στην έκδοση του λεγόμενου Covid Pass, που θα είναι πλέον απαραίτητο για την είσοδο σε χώρους με πολύ κόσμο, όπως θέατρα, κινηματογράφους, γήπεδα κλπ. Περιορίζεται επίσης ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων πελατών σε παμπ και εστιατόρια.

Επιπλέον αυστηροποιείται ο έλεγχος για όσους είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με απαίτηση για rapid test καθημερινά για τις πρώτες επτά ημέρες μετά την πρώτη διάγνωση.

Το κυβερνητικό κόμμα είναι διχασμένο αναφορικά με το νομοσχέδιο. Ήδη 79 Συντηρητικοί βουλευτές σκοπεύουν να καταψηφίσουν τα νεότερα μέτρα που θα προσπαθήσει να περάσει την Τρίτη από τη Βουλή των Κοινοτήτων η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον. Πρόκειται για τη σθεναρότερη αντίδραση βουλευτών των Τόρις αφότου έγινε πρωθυπουργός ο κ. Τζόνσον.

Ωστόσο η αντιπολίτευση στηρίζει πολλά από τα μέτρα και αναμένεται να βοηθήσει στην έγκριση του νομοσχεδίου.

Πηγή: Reuters, Times Radio

Ροή ειδήσεων

Advertisement