Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Kινδύνευσε οικογένεια στη Γούβα-Το βουνό «απείλησε» το σπίτι τους μετά από κατολίσθηση, ενώ συνεχίζεται η αποκατάσταση του δρόμου στην Ποσειδώνος στο Ρίο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία οικογένεια από τη Γούβα απομακρύνθηκε από το σπίτι της, το οποίο απειλήθηκε από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή, λόγω του μεγάλου όγκου βροχής.

Η οικογένεια με ευθύνη του Δήμου Πατρέων φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της πόλης, ενώ χθες το πρωί, εργαζόμενοι με μηχανήματα προχώρησαν σε εργασίες για να αποκαταστήσουν όλες τις ζημιές.
Επίσης, χθες ο Δήμος παρενέβη στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, που διεκόπη εξαιτίας των πολύ σημαντικών ζημιών που προκάλεσε η προηγούμενη κακοκαιρία.
Τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια και της νέας κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή μας, η Πολιτική Προστασία και όλο το δυναμικό των υπηρεσιών του Δήμου, παρενέβη σε δεκάδες περιπτώσεις που προέκυψε ανάγκη.
Έγιναν παρεμβάσεις μέσα στην πόλη, σε πολλές λαϊκές γειτονιές, στις παραλιακές περιοχές, αλλά και σε ορεινούς δρόμους του Δήμου που σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων και χωμάτινων όγκων, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία για τους κατοίκους, αλλά και η πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες.
Ήδη έχει επιτευχθεί ο στόχος στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Μεταξύ των περιοχών αυτών, είναι στην περιοχή Ασυρμάτου, σε Άνω Συχαινά, Ζαβλάνι, Βούντενη, Ρωμανού, στην Πάτρα, στον δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στου Μπάλα, Δραγώλενα και Λιαπέικα, Θέα, Λυκοχορός και στο δρόμο από Καρυά προς Σούλι, Τσουκαλέικα, Βραχνέικα κ.α.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου, για μια ακόμα φορά δίνουν τις δυνάμεις τους και η Δημοτική Αρχή, τους ευχαριστεί για μια ακόμα φορά.
ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Εξ άλλου, η Αντιδημαρχία Υγείας & Πρόνοιας ενημερώνει τους δημότες, των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, ότι η προθεσμία για την υποβολή των αιτημάτων τους λήγει στις 31/12/2021 (ένα μήνα από την ημερομηνία του συμβάντος).
Η υποβολή των αιτημάτων γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή με ραντεβού στα παρακάτω Δημοτικά Γραφεία Δήμου Πατρέων:
– Νότιο Διαμέρισμα τηλ.: 2610 331663
– Αρκτικό Διαμέρισμα τηλ.: 2610 432977 ή 2610 430984
– Δημοτική Ενότητα Παραλίας τηλ.: 2613 602512
– Δημοτική Ενότητα Βραχνεϊκων τηλ.: 2613 600700 ή 2613 600720
– Δημοτική Ενότητα Ρίου τηλ. : 2613 602608
από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
Τα αιτήματα αυτά στη συνέχεια διαβιβάζονται στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας της Αντιδημαρχίας Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων για την καταγραφή των ζημιών σε κύριες κατοικίες και στην οικοσκευή τους και τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης.
ΣΠΙΡΑΛ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ…
Την ίδια ώρα, το «σπιράλ» μετά και τις πρόσφατες ζημιές που προκλήθηκαν σε αρκετές περιοχές της Πάτρας από τα καιρικά φαινόμενα καταγγέλλει τον Δήμαρχο, ότι εκτός από το να επιρρίπτει τις ευθύνες αλλού, έχει αναλάβει και ρόλο… μάντη. «Αυτή τη φορά ο Κώστας Πελετίδης πρόσθεσε κι άλλο ρόλο στο ρεπερτόριό του: εκτός από Πόντιος Πιλάτος («φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τη δημοτική αρχή»), έγινε και… μάντης Κάλχας (προβλέποντας για την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου πως «το επόμενο χτύπημα από κακοκαιρία θα είναι το τελειωτικό»). Μόνο που η πόλη χρειάζεται Δήμαρχο να δρα, προληπτικά μα και κατόπιν των καταστροφών, όχι να «νίπτει τας χείρας του» και να προφητεύει τα χειρότερα για το μέλλον.
Είμαστε ικανοποιημένοι από την οργάνωση της επιφυλακής των υπηρεσιών του Δήμου για αυτή τη νέα κακοκαιρία; Μήπως, τελικά, ο καθαρισμός των φρεατίων και των ρεμάτων πρέπει να γίνεται -αν γίνεται!- πιο αποτελεσματικά; Ισχύει πως στο Ρίο δεν υπήρχε διαθέσιμο μηχάνημα για τον απαιτούμενο απεγκλωβισμό δημότη;
Ως πότε οι φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του Δήμου Πατρέων, η αμέριστη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η καλή μας τύχη και η βοήθεια του Θεού θα βοηθούν ώστε να αποφεύγουμε ζημιές και απώλειες συμπολιτών;
Όσο για την Ηρώων Πολυτεχνείου και το αβέβαιο μέλλον της, υπάρχει σχετική μελέτη από τον Δήμο;».


Ροή ειδήσεων

Advertisement