Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: 3.634 εμβολιασμοί σε μια μέρα-Αυξημένο ενδιαφέρον για την πρώτη αλλά και την αναμνηστική δόση

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Αύξηση καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στην προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, με τους πολίτες να σπεύδουν είτε να κάνουν την πρώτη δόση είτε την τρίτη.

Μόνο προχθές, στην Αχαΐα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ έγιναν 3.634 εμβολιασμοί ενηλίκων στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ είχε χαρακτηριστικό όλα τα ραντεβού έχουν εξαντληθεί μέχρι και τον Ιανουάριο για την αναμνηστική δόση.
Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, προχθές έγιναν 1462 εμβολιασμοί για τρίτης δόσης στην Αχαΐα, 1.025 στην Ηλεία και 1.494 στην Αιτωλοακαρνανία.

Παράλληλα, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που καταγράφονται και στους τρεις νομούς για τα εμβολιασμούς με πρώτη δόση καθώς προχθές στην Αχαΐα έγιναν 2172 εμβολιασμοί, 1356 στην Ηλεία και 1931 στην Αιτωλοακαρνανία.
Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς που έγιναν την Κυριακή, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Χ. Μπονάνος, ανέφερε «είχαμε 2617 εμβολιασμούς και από αυτούς 997 για πρώτη δόση όταν πριν λίγες μέρες για πρώτη δόση δεν ξεπερνάγαμε τους 500. Μακάρι να κρατήσουμε σταθερά την αποφόρτιση και να επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο οι εμβολιασμοί. Τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα τα βλέπουμε αισιόδοξα»>
«Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση των προσερχομένων συμπολιτών μας στα εμβολιαστικά κέντρα για την πρώτη και την αναμνηστική δόση στην Δυτική Ελλάδα. Παράλληλα, η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού της 6ης ΥΠΕ έκανε 500 εμβολιασμούς στην ύπαιθρο τον περασμένο μήνα, ενώ μόλις την τελευταία εβδομάδα έχει πραγματοποιήσει 240 εμβολιασμούς. Η αύξηση των εμβολιασμών αποτελεί μια καλή συγκυρία για την τάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας», σημείωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γ.Καρβέλης.
Όπως γράψαμε και χθες, από το προσεχές Σάββατο ξεκινά ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, καθώς επίσης και στα Κέντρα Υγείας των όμορων νομών με την προσέλευση επίσης να είναι αυξημένη.
Σήμερα, έχει προγραμματιστεί εμβολιασμός στον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement