Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μειώσεις έως και 50% από το 2014-Πάνω από 6.500 οι ωφελούμενοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΥΑΠ

Published

on

Περισσότεροι από 6.500 είναι ήδη οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΥΑΠ, η οποία για το 2022 δεν διατηρεί μόνο σταθερή την τιμολογιακή της πολιτική, αλλά διευρύνει και τις κατηγορίες των ευπαθών ομάδων, εντάσσοντας και τους πλημμυροπαθείς.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, ψηφίστηκε η εισήγηση του Προέδρου, Ανδρέα Παπανικήτα, για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ για το 2022.
Ο κ. Παπανικήτας, αναφέρθηκε στη «συνεπή στάση της Δημοτικής Αρχής, για την ανάγκη συνολικής ανατροπής της πολιτικής που εμπορευματοποιεί το νερό», επισημαίνοντας πως «συνεχίζουμε να εξαντλούμε τα όποια περιθώρια υπάρχουν προκειμένου να παρέχουμε περισσότερες ελαφρύνσεις με μείωση της τιμής του νερού, ενισχύουμε την πολιτική του διακανονισμού και διευκολύνουμε με όλα τα μέσα τις λαϊκές οικογένειες γιατί αυτές οι οφειλές αφορούν στο σύνολο τους άνεργους, φτωχούς και εξαθλιωμένους».
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, αναφέρθηκε στους «ωφελούμενους του Κοινωνικού Τιμολογίου, που ξεπέρασαν τις 6.500 με προβλεπόμενη ωφέλεια πάνω από 1.600.000 ευρώ», τονίζοντας ότι «από το 2014 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν μειώσεις του τιμολογούμενου νερού και των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ σε ποσοστό 35% έως 50%. Τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ εξακολουθούν να είναι φθηνότερα σε σύγκριση με άλλες ΔΕΥΑ την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ».
Σε ό,τι αφορά το 2022, ο κ. Παπανικήτας έκανε γνωστό το εξής: «Για το 2022 προτείνεται: α) η διατήρηση των χρεώσεων στα τέλη και τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΠ παρά τη διόγκωση του ενεργειακού κόστους λόγω ενσωμάτωσης της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ που υπολογίζεται σε 3.000.000 ευρώ ετησίως και β) η διεύρυνση των κατηγοριών των ευπαθών ομάδων με την ένταξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες της 30-11-2021».
ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ
Αρχικά, στην εισήγησή του, ο κ. Παπανικήτας αναφέρθηκε στην δραματική αύξηση του ενεργειακού κόστους. Όπως είπε «η ΔΕΗ συνεχίζει να τιμολογεί τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος με το οικιακό τιμολόγιο και επιπλέον ενσωματώνει στους λογαριασμούς τη ρήτρα αναπροσαρμογής με αποτέλεσμα οι αυξήσεις να μην είναι διαχειρίσιμες με δεδομένο ότι το ενεργειακό κόστος υπερβαίνει το 20% του συνολικού λειτουργικού κόστους. Υπολογίζεται ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους της ΔΕΥΑΠ υπερβαίνει τα 3.000.000 ευρώ ετησίως».
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Ακολούθως αναφέρθηκε στην υποστελέχωση της ΔΕΥΑΠ, λέγοντας πως «από το 2018 έχουμε υποβάλλει αίτημα για πρόσληψη 100 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων και το αίτημα βρίσκεται στα συρτάρια του ΑΣΕΠ. Αυτό το ελάχιστο και κρίσιμο για την λειτουργία της ΔΕΥΑΠ επιστημονικό προσωπικό σήμερα διαχειρίζεται έργα εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης. Δεν είναι σίγουρο ότι αύριο θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά προγράμματα για την κατασκευή έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος μας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement