Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Στο «σφυρί» κατασχεμένα αυτοκίνητα από 600 έως 5.000 ευρώ!

Δημοσιεύθηκε

στις

Όχι ένα, όχι δύο αλλά 17 αυτοκίνητα πρόκειται να εκποιήσει το τελωνείο Αιγίου την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου τα οποία προορίζονται για κυκλοφορία με τιμές εκκίνησης από 600 ευρώ έως και 5.000 ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. στο τελωνείο Αιγίου. Η επίσκεψη των ενδιαφερομένων επιτρέπεται από τις 13/12/2021 έως και 16/12/2021, από τις 08:30 π.χ. μέχρι και τις 13:30 μ.μ.

Το αυτοκίνητο με την υψηλότερη τιμή εκκίνησης 5.000 ευρώ είναι ένα Mitsubishi Pinin με… τρέιλερ το οποίο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2006 και κινείται από έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 129 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων κοστίζουν από 4.900 ευρώ!

Ένα Audi A3 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και τιμή εκκίνησης τα 700 ευρώ αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,9 λίτρου και απόδοσης 131 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μπορεί κανείς να βρει από 5.000 ευρώ.

Μια Mercedes-Benz CLK240 υπάρχει διαθέσιμη στη λίστα των οχημάτων προς δημοπρασία με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2002 και τιμή εκκίνησης τα 1.800 ευρώ! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,6 λίτρων ο οποίος αποδίδει 170 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων. Μοναδικό μειονέκτημα για τους Έλληνες αποτελεί η θέση οδήγησης που βρίσκεται στα δεξιά

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων μπορεί να βρει κανείς σε τιμές από 6.000 ευρώ.

Όσοι αναζητούν ένα πολυτελές οικογενειακό σεντάν με πετρελαιοκινητήρα τότε το Audi A4 2.5TDi που εκποιείται στο Αίγιο μάλλον θα τους εντυπωσιάσει καθώς η τιμή εκκίνησής του έχει οριστεί στις 2.000 ευρώ. Το γερμανικό μοντέλο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και κινείται από έναν κινητήρα diesel χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης 180 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων μπορεί να βρει κανείς σε τιμές πάνω από 6.000 ευρώ.

Αν πάλι κάποιος αναζητά ένα οικονομικό 5θυρο hatchback τότε το Peugeot 308 με τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου και απόδοσης 110 ίππων μάλλον θα τους ικανοποιήσει. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2008 και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε μόλις 2.500 ευρώ.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται πάνω από 5.000 ευρώ.

Αρκετούς υποψήφιους αγοραστές αναμένεται να προσελκύσει και το διάσημο Toyota Aygo που εκποιείται στο Αίγιο με τιμή εκκίνησης 2.700 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν χιλιάρη βενζινοκινητήρα απόδοσης 68 ίππων.

Στην αγορά των μεταχειρισμένων αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται από 5.000 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την διακήρυξη της δημοπρασίας στο Τελωνείο Αιγίου.

Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄) , βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταβίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος , καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).


Ροή ειδήσεων

Advertisement