Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γ. Καραγιάννης στη «Γ» για την Πατρών-Πύργου: «Έργο ουσίας για την Πελοπόννησο και τη Δ. Ελλάδα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, σε δήλωσή του στη «Γ», αναφέρει τα εξής: «Ένα έργο ουσίας για την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, ο αυτοκινητόδρομος «Πάτρα – Πύργος» ξεκινά μετά από 2 χρόνια εντατικής δουλειάς, συστηματικής προσπάθειας, επίμονων και αλλεπάλληλων διαπραγματεύσεων.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δουλέψαμε με συνέπεια και εξασφαλίσαμε την έγκριση και των τριών Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά και από τις ουσιαστικές προσωπικές παρεμβάσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η θετική έκβαση αυτής της υπόθεσης μας δικαιώνει, καθώς το έργο αυτό αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα προβλήματα που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση με σοβαρό κίνδυνο να μη γίνει ποτέ.

Πλέον, ο νέος ασφαλής και υπερσύγχρονος οδικός άξονας, μήκους 75 χλμ, θα έχει διατομή αυτοκινητοδρόμου, με ταχύτητα μελέτης 120 χλμ/ώρα και θα περιλαμβάνει 8 κόμβους, 15 γέφυρες, τεχνικά έργα και θα κατασκευασθεί σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των υπόλοιπων αυτοκινητοδρόμων στη χώρα. Η κατασκευή του έργου «Πάτρα – Πύργος» θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022, με χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους 40 μήνες, όμως τα πρώτα 56 χλμ., ξεκινώντας από τον Πύργο, θα δοθούν σε κυκλοφορία νωρίτερα, πριν δηλαδή τα 3 χρόνια. Το 2024 η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα θα έχει ένα ασφαλή και υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπως της αξίζει!».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement