Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Από σκουπιδότοπος, Πάρκο-Η ΕΤΑΔ αποφάσισε την παραχώρηση του χώρου απέναντι από το Κάστρο του Ρίου

Published

on

Στη… διάθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος θα βρίσκεται πλέον η έκταση των 16 στρεμμάτων απέναντι από το Κάστρο του Ρίου, μετά την θετική απόφαση της ΕΤΑΔ Α.Ε. να παραχωρήσει τον χώρο για 30 χρόνια(!) έναντι του συμβολικού αντιτίμου των 7.000 ευρώ.

Η παραχώρηση της έκτασης με σκοπό να δημιουργηθεί ένα καλαίσθητο Πάρκο στη θέση του σημερινού σκουπιδότοπου αποτελεί προσωπική δικαίωση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, ο οποίος μαζί με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ρίου, Νικολίτσα Μπετιχαβά και Ακταίου, Δημήτρη Καραΐσκο ξεκίνησαν τις προσπάθειες, καταθέτοντας και το σχετικό αίτημα στην ΕΤΑΔ Α.Ε.
Σύμφωνα με την απόφαση παραχώρησης «το ακίνητο σύμφωνα με τα στοιχεία του μητρώου της εταιρείας είναι μη περιφραγμένη οικοπεδική έκταση συνολικής επιφάνειας 16.737 τ.μ. και βρίσκεται στην παραλιακή του Ρίου σε άμεση γειτνίαση με τη Ζεύξη Ρίου- Αντιρρίου πλησίον του Πορθμείου. Το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου, 500 μέτρα από τα όρια οικισμού που προϋπάρχει του 1923.
Το ακίνητο αρχικά ανήκε στον ΕΟΤ. Τα 10 στρέμματα είχαν απαλλοτριωθεί για την ανέγερση τουριστικού περιπτέρου και έργων εξωραϊσμού, ενώ τα υπόλοιπα 6 στρέμματα είχαν χαρακτηριστεί τουριστικό δημόσιο κτήμα. Πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια στην ΕΤΑΔ Α.Ε.».
Σκοπός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος είναι να δημιουργηθεί στο χώρο ένα Πάρκο, το οποίο και θα αλλάξει ριζικά την αισθητική εικόνα της παραλιακής, σε ένα κομβικό σημείο όχι μόνο για το Ρίο, αλλά και την πόλη της Πάτρας, αναβαθμίζοντας στο σύνολο την περιοχή.
Μάλιστα με πρωτοβουλία του κ. Μπονάνου εδώ και περίπου έναν χρόνο είχαν ξεκινήσει κάποιες ήπιες παρεμβάσεις στο χώρο, όπως η διαμόρφωση του πεζοδρομίου περιμετρικά της έκτασης, αλλά και της νησίδας που βρίσκεται απέναντι.
ΧΑΡ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ: ΤΟ ΠΑΛΕΨΑΜΕ, ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ
Με αφορμή τη σημαντική αυτή εξέλιξη ο κ. Μπονάνος δήλωσε «το παλέψαμε και το καταφέραμε. Η παραχώρηση της χρήσης του συγκεκριμένου ακινήτου που βρίσκεται σε ένα σημαντικό σημείο της παραλιακής του Ρίου απέναντι από το Κάστρο προκειμένου από σκουπιδότοπος να γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής αποτελεί μία σπουδαία εξέλιξη, καθώς θα αλλάξει ριζικά η εικόνα της περιοχής. Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα που είχαμε και με την κουβέντα με την κα Μπετιχαβά και τον κ. Καραΐσκο και τελικά έγινε πράξη. Φυσικά περιμένουμε να ευοδωθούν και οι πιέσεις της περιφερειακής αρχής για το παραλιακό μέτωπο για την ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου».
ΜΑΡ.ΟΡΦ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement