Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε… «βέρτιγκο» τα ταξιδιωτικά γραφεία-Η πτώση στη ζήτηση εν όψει των γιορτών αγγίζει το 80%, καθώς έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις η πανδημία

Published

on

Του Διονύση Ζακυνθινού

Η πανδημία έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις και στην κίνηση των τουριστικών γραφείων της Πάτρας, εν όψει των γιορτών.

Οι όποιες προσδοκίες των ταξιδιωτικών πρακτόρων για μια ανάκαμψη την εορταστική περίοδο διαψεύστηκαν, καθώς η ζήτηση είναι από υποτονική έως ανύπαρκτη.
Στην πλειονότητα τους οι Πατρινοί φοβούνται να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας, ενώ αρκετοί εξακολουθούν να μην διαθέτουν το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Οργανωμένες εκδρομές είτε δεν γίνονται είτε ακυρώνονται, ενώ οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (εάν γίνουν) ενδεχομένως να βοηθήσουν να περισωθεί ό, τι μπορεί να περισωθεί.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των τουριστικών γραφείων, αποτρεπτικά λειτουργεί και ο αριθμός των ανεμβολίαστων.
Αλλά και από αυτούς που είναι εμβολιασμένοι πολλοί δεν θα ταξιδέψουν τις επερχόμενες γιορτές, φοβούμενοι κυρίως τον αναπόφευκτο συνωστισμό στους εσωτερικούς χώρους.
«Από τις 10 Νοεμβρίου και μετά η δουλειά έπεσε απότομα», λέει ο γνωστός τουριστικός πράκτορας Άγγελος Γεωργαντάς, εκτιμώντας ότι «στον εσωτερικό τουρισμό η πτώση κυμαίνεται από 70% έως 80%».
Επιπλέον, σημειώνει: «Το δικό μου γραφείο τέτοια εποχή είχε τέσσερα γκρουπ, τώρα έχει 20 άτομα. Αλλά και με παθητικό θα κάνουμε εκδρομές γιατί έχουμε πελάτες πολλά χρόνια και τους θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους, οικογένεια μας».
«Είναι πολύ μειωμένη η κίνηση και η πτώση φτάνει στο 80%, ο κόσμος φοβάται πάρα πολύ», λέει από την πλευρά της η Ιωάννα Γιαννοπούλου, από το γραφείο «GIANNOPOYLOS TOURS», σημειώνοντας ότι από τις χώρες του εξωτερικού η Ιταλία ξεχωρίζει στις προτιμήσεις των πελατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Ο «MΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ»

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι, ακόμη κι εν μέσω της υποτονικής κίνησης, ένας από τους δημοφιλέστερους εσωτερικούς προορισμούς είναι ο «Μύλος των Ξωτικών», στα Τρίκαλα.
«Η κίνηση είναι περιορισμένη, ο κόσμος έχει φοβηθεί», λέει υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου «Καββαδίας», σημειώνοντας ότι ζήτηση παρουσιάζουν κυρίως οι προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη και η Καστοριά.
«Και ο “Μύλος Ξωτικών”, είναι αυτός που έχει μεγάλη ζήτηση», προσθέτει.
«Έχουμε να κάνουμε με ένα έμμεσο λοκντάουν, τα πράγματα είναι παγωμένα» λέει ο Χρήστος Καβαλιεράτος, σημειώνοντας ότι εκτός των άλλων η Θεσσαλονίκη προηγείται στις προτιμήσεις των Πατρινών.
«Κινητικότητα ιδιαίτερη δεν υπάρχει», τονίζει ο Νίκος Δημητρόπουλος, υπεύθυνος του γραφείου «Friends Travel», συμπληρώνοντας ότι οι χειμερινοί, κοντινοί, προορισμοί, όπως τα Καλάβρυτα και η Βυτίνα, είναι αυτοί που προτιμώνται, με τον «Μύλο Ξωτικών» να ακολουθεί.
«Τα οργανωμένα ταξίδια δεν έχουν καθόλου ζήτηση», επισημαίνει ο Τάσος Φραγκούλιας, τονίζοντας ότι όσοι ταξιδεύουν προτιμούν τους συνήθεις χειμερινούς προορισμούς, όπως η Αράχοβα.
«Είναι καταστροφική η φετινή σεζόν», αναφέρει ο Γιώργος Σπυρόπουλος από το γραφείο «RANIA TOURS», σημειώνοντας κι αυτός ότι ο «Μύλος Ξωτικών» προσελκύει τους Πατρινούς.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement