Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αδέσποτοι φύλακες ή απειλή;-Επιστρέφουν στη… βάση τους μετά την έξοδο από το προσωρινό κατάλυμα του Καταφυγίου τα τετράποδα;

Published

on

Ο εκπαιδευτικός και γονέας είναι αρμόδιος όταν ο μαθητής διαλανθάνει, διαφεύγει, της προσοχής του, να τον επαναφέρει στον ορθό δρόμο.

Ποιος είναι όμως ο υπεύθυνος όταν το τετράποδο είναι αυτό που χάνει το δρόμο του, ‘διαλανθάνει’ της προσοχής του υπευθύνου και απειλεί τον μαθητή ή/και τον φοιτητή/τρια;

Το ζήτημα με τα αδέσποτα στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών παραμένει άλυτο παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές που έχουν την αρμοδιότητα, Πρυτανεία και Δημοτική αρχή, προσπάθησαν πρόσφατα να γεφυρώσουν το χάσμα που τους χωρίζει επί της διαχείρισης των αδέσποτων. Με αφορμή και την έναρξη λειτουργίας , εδώ και ένα δίμηνο, του Καταφυγίου στο Δρέπανο.
Προχθές, σύμφωνα με καταγγελία γονέων στην «Γ», αδέσποτο κινήθηκε κατά έντρομου μαθητή, έξω από το Πειραματικό Δημοτικό στο Κ. Καστρίτσι.

Η πόρτα του σχολείου άνοιξε και φυγαδεύτηκε ο μαθητής του παρακείμενου Γυμνασίου, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που αποτελούν και αποδεικτικά στοιχεία του περιστατικού της Πέμπτης 10 του μηνός.
Στις ίδιες φωτογραφίες, φαίνονται αδέσποτα να παραμένουν σε μόνιμη βάση έξω από την πόρτα του σχολείου όπου καθημερινά μπαινοβγαίνουν 5χρονα έως και 10χρονα παιδιά. Οι γονείς συνοδοί καλύπτουν τα νώτα τους όμως ο κίνδυνος παραμένει κατά τις ώρες που δεν υφίσταται συνωστισμός κηδεμόνων έξω από το σχολείο!

Το ίδιο και με την Πανεπιστημιούπολη, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το Καταφύγιο έλυσε προσωρινά το πρόβλημα όμως, όπως φαίνεται, στειρωμένα και εμβολιασμένα, τα τετράποδα άνευ κηδεμονίας, καλύπτουν άνετα τη μικρή απόσταση που χωρίζει με το Δρέπανο και επιστρέφουν στην… μόνιμη κατοικία: Την Πανεπιστημιούπολη.
Υπενθυμίζεται ότι, στην προσπάθεια της Πρυτανείας να συνδράμει, είχε προσφερθεί ως μόνιμη λύση είτε η πρώην Μέριμνα, εντός της Πανεπιστημιούπολης, είτε χώρος στο ιδιόκτητο ακίνητο στον Ριγανόκαμπο. Σε σχέση με την ευθύνη, χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη ‘ατάκα’ του Πρύτανη κ. Μπούρα «αν νομίζει η Εισαγγελία ότι εγώ είμαι ο υπεύθυνος, ας με καλέσει για εξηγήσεις!»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΎΡΑ
Διευκρινίσεις για το θέμα που ανέκυψε με την σοβαρή βλάβη σε αγωγό και το όρυγμα, επί 10ήμερο, μέσα στο χώρο του προαυλίου του πειραματικού Δημοτικού, έδωσαν χθες Πρυτανεία και τεχνικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι υπηρεσίες έδρασαν άμεσα προς αποκατάσταση της πλημμύρας αλλά και του ορύγματος μπροστά στην είσοδο του σχολείου. «Είμαστε αρωγοί σε κάθε πρόβλημα στο χώρο του σχολείου, δυστυχώς όμως δεν επέτρεψε ο καιρό να κλείσει άμεσα το μέτωπο αυτό ολοκληρωτικά» σχολίασε η πηγή στην «Γ».
Υπενθυμίζεται ότι η Πρυτανεία έχει δώσει εντολή για μελέτη μετακίνησης του αγωγού εκτός του σχολείου.
ΠΑΝ. ΣΑΚ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement