Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δώρο Χριστουγέννων 2021 και συντάξεις Ιανουαρίου: Οι ημερομηνίες με όλες τις πληρωμές

Δημοσιεύθηκε

στις

Πιο νωρίς από ότι συνήθως, αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Ιανουαρίου 2022 στους δικαιούχους λόγω των εορτών.

Οι ασφαλισμένοι συνταξιούχοι των τέως φορέων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα δουν την πληρωμή των συντάξεών τους στον λογαριασμό τους τη Δευτέρα 20/12/2021 και όχι νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ.

«H πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2022 σε συνταξιούχους που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ και πληρώνονται τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τον φορέα και όχι νωρίτερα, όπως ακριβώς είχε οριστεί στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 7/12/2021», αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του.

Η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων θα γίνει ως εξής:
Στις 20 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Στις 22 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται
Εν τω μεταξύ, μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το δώρο Χριστουγέννων.

Το δώρο των Χριστουγέννων το δικαιούνται μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Αν ο εργαζόμενος διατηρεί τη σχέση εργασίας του με τον εργοδότη δικαιούται ολόκληρο το δώρο, δηλαδή 1 μεικτό μισθό.

Αν η σχέση εργασίας διήρκεσε λιγότερο (από 1 Μάϊου έως 31 Δεκεμβρίου) δικαιούται τμήμα του δώρου (2 ημερομίσθια για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες).

Το δώρο Χριστουγέννων, όπως το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, κατοχυρώθηκαν περαιτέρω με την Εθνική Γενική ΣΣΕ του έτους 2010 (άρθρο 1) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου σε όλη την ελληνική επικράτεια. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, μέσω της online εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το ΚΕΠΕΑ, να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων, που δικαιούνται, στον σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.


Ροή ειδήσεων

Advertisement