Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καραμανλής: Το Πάτρα- Πύργος ξεκινάει στις αρχές του νέου χρόνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την τελική έγκριση της κατασκευής του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι ο δρόμος θα ήταν έτοιμος το 2019, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο πράγμα που έκανε το 2015 ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό, που είχε ξεκινήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και να σπάσει το έργο σε κομμάτια. «Αυτό το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος μετά από αυτό συμμετείχε στον τραγελαφικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», υπενθύμισε.
Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι η εμπειρία έδειχνε πως ο δρόμος δε θα γινόταν ποτέ εάν παρέμενε «σπασμένος» σε οκτώ κομμάτια, για αυτό και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπήκε σε διαπραγμάτευση ώστε ο δρόμος να επιστρέψει στον παραχωρησιούχο προκειμένου να γίνει και φθηνά και γρήγορα. Επισήμανε ότι η έγκριση της Κομισιόν ήρθε μετά από μία δύσκολη διαπραγμάτευση, με την καθοριστική παρέμβαση και του πρωθυπουργού. Και προανήγγειλε ότι: «Το έργο ξεκινάει στις αρχές του χρόνου και θα είναι έτοιμο τέλος του 2023- αρχές του 2024».
ΦΩΤΗΛΑΣ: «ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»
Εξάλλου, σε δήλωσή του, ο βουλευτής Αχαίας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας, αναφέρει: «Η πρόσφατη δήλωση της εκτελεστικής αντιπροέδρου Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αρμόδιας για την Πολιτική Ανταγωνισμού, σχετικά με τον δρόμο «καρμανιόλα» της Πατρών – Πύργου είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της διεθνούς αναγνώρισης της προσπάθειας, της στρατηγικής και της συστηματικής δουλειάς της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες και θα μπορούμε να μιλάμε για ένα οδικό δίκτυο με αναπτυξιακή προοπτική, μέρος του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες οδικής ασφάλειας. Η Αχαΐα αλλάζει πρόσωπο και η επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο, αυτό της Κυβέρνησης της ΝΔ.»


Ροή ειδήσεων

Advertisement