Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Η «Όμικρον» καλπάζει

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η «Όμικρον» αρχίζει να καλπάζει και στην Ευρώπη και καθώς φαίνεται πως είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη «Δέλτα», όλο και περισσότεροι μιλάνε για ένα πέμπτο «κύμα» που θα μοιάζει… με τσουνάμι.

Έγκυρα επιστημονικά στοιχεία για τη νέα μετάλλαξη δεν υπάρχουν ακόμα. Ωστόσο, ακόμα και αν η «Όμικρον» εκδηλώνεται πιο ήπια, όλα είναι θέμα… αριθμητικής. Περισσότερα κρούσματα, κατά συνέπεια πιθανότητα για ακόμα περισσότερους που θα χρειαστούν νοσηλεία και ενδεχομένως ΜΕΘ. Γι’ αυτό και στη Σκωτία οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στο σπίτι τα Χριστούγεννα και στην Ουαλία κλείνουν τα μπαρ από τις 27 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, σε μία ακόμα πιο ανησυχητική εκτίμηση προχώρησε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ. Όπως είπε, αν και η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι ηπιότερη από άλλες μεταλλάξεις, η έξαρση του ιού θα εξαλείψει αυτό το πλεονέκτημα. Προφανώς, περιέγραψε την… αριθμητική που γράψαμε πιο πάνω.

Επίσης, στην Πορτογαλία, οι μολύνσεις με την «Όμικρον» διπλασιάζονται κάθε δύο ημέρες και μπορεί να φθάσουν το 80% όλων των νέων μολύνσεων μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου ενώ και στη γειτονική μας Ιταλία, ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την εμβολιαστική εκστρατεία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ζήτησε από τους Ιταλούς να φερθούν με υπεύθυνο τρόπο καθόλη τη διάρκεια των εορτών, παρά το γεγονός ότι «τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά συνηθίζουμε να αγοράζουμε δώρα και να συναντάμε πολύ κόσμο».

Η Ελλάδα, μάλλον δεν έχει μπει ακόμα για τα καλά στον «χορό» της νέας μετάλλαξης. Είναι όμως απλώς θέμα χρόνου. Πιθανότητα, ο επόμενος Ιανουάριος και πολύ περισσότερο ο Φεβρουάριος, ίσως να είναι πολύ δύσκολοι μήνες, όπου θα ακούμε για νέα ρεκόρ μολύνσεων. Το θέμα είναι, η αύξηση των μολύνσεων να μην σημαίνει… ΜΕΘ και θανάτους. Και ναι μεν, οι τρίτοι εμβολιασμοί στην χώρα μας πάνε πολύ καλά. Οι πρώτοι εμβολιασμοί όμως, δεν πάνε το ίδιο καλά. Οι ανεμβολίαστοι παραμένουν πολλοί. Και ο Θεός βοηθός…


Ροή ειδήσεων

Advertisement