Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πορτοφολάδες εν δράσει σε δρόμους και καταστήματα- Ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της εορταστικής περιόδου

Published

on

 

 

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας καθώς κορυφώνεται η εορταστική κίνηση στην αγορά της Πάτρας για να αποτραπεί η δράση των επιτήδειων, οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν τον συνωστισμό για να δράσουν.

Πορτοφόλια, τσάντες, κάρτες αναλήψεων και κινητά τηλέφωνα είναι πρώτα στις προτιμήσεις των μακρυχέρηδων, οι οποίοι καραδοκούν σε πεζοδρόμους, πλατείες, εμπορικά κέντρα, τραπεζικά και άλλα καταστήματα για να… εξασφαλίσουν το «δώρο» τους για τις γιορτές.

Η Αστυνομία έχει αποφασίσει να εντείνει την παρουσία της σε κομβικά σημεία και σε οικονομικούς στόχους για την προστασία των πολιτών από τους επιτήδειους.

Ήδη, τις τελευταίες ημέρες όσοι επιχείρησαν να δράσουν βρέθηκαν με… χειροπέδες.

Συγκεκριμένα, προχθές το πρωί, συνελήφθη στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης ένας άνδρας, διότι προχθές τα ξημερώματα, διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του.

Προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, έγινε «τσακωτός» από τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης αλλοδαπός, ο οποίος προσέγγισε έναν άνδρα που κινούταν πεζός και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα.

«Ψώνισαν» ρούχα και μπιζού

Προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης εντοπίστηκαν δυο γυναίκες, διότι μετέβησαν από κοινού σε κατάστημα, αφαιρώντας ενδύματα και φο-μπιζού, συνολικής αξίας 84 ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλεμμένα είδη και δυο ψαλίδια, με τα οποία είχαν αποκόψει τα αντικλεπτικά συστήματα συναγερμού των κλεμμένων αντικειμένων.

Με τη μέθοδο της απασχόλησης

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά η Αστυνομία στους πολίτες και ιδίως στα ηλικιωμένα άτομα για τα άγνωστα άτομα που τα προσεγγίζουν με στόχο… να τους πάρουν τις οικονομίες τους.

Προχθές το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, μια γυναίκα, αφαίρεσε από ηλικιωμένη, με την μέθοδο της απασχόλησης, το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ. Η δράστιδα συνελήφθη για την κλοπή και θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement