Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: 435.771 εμβολιασμοί

Όπλο απέναντι στον κορωνοϊό και στις μεταλλάξεις του χαρακτήρισαν το εμβόλιο οι επιστήμονες στην χθεσινή ημερίδα που έγινε στην Πάτρα

Published

on

 

 

 

Το εμβόλιο είναι ένα από τα κυρίαρχα όπλα μας απέναντι στον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις τους. Αυτό ήταν το μήνυμα που εστάλη στην χθεσινή ημερίδα θέμα: «Εμβολιασμός Τώρα!» που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, στο ξενοδοχείο «MY WAY Hotel».

Ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος στον χαιρετισμό του ανέφερε πως «σήμερα στο σημείο που βρισκόμαστε μια δέσμη αιτιών οδηγούν σε ένα αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως», τονίζοντας την αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας και

«Η μετάλλαξη «Όμικρον» αλλάζει για μια ακόμα φορά τα δεδομένα. Σύμφωνα με τους ειδικούς το 2022 φαίνεται πως θα είναι μια επίσης δύσκολη χρονιά. Το ζητούμενο είναι πως θα καθυστερήσουμε τη διασπορά και πως θα αντιμετωπίσουμε τη διστακτικότητα του εμβολιασμού», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Μπονάνος, παρουσιάζοντας όλες τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για συνεχή ενημέρωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στην ΠΕ Αχαΐας μέχρι τις 16/12 είχαν πραγματοποιηθεί 435.771 συνολικά εμβολιασμοί, 203.000 με πρώτη δόση και 188.000 ολοκληρωμένοι, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και 60.543 εμβολιασμοί για την αναμνηστική δόση.

Στην Πάτρα, έγιναν προχθές 2.892 εμβολιασμοί (340 για την α΄ δόση και 1.989 για την αναμνηστική δόση), όταν στην Ανατολική Αττική (370 έγιναν 3.794 και στο Ηράκλειο έγιναν 3.117.

«Υπάρχει έδαφος ακόμα, πρέπει να επιμείνουμε διότι στην περιοχή μας παρατηρείται υστέρηση στους αναμνηστικούς εμβολιασμούς» ανέφερε και τόνισε πως οι εμβολιασμοί είναι επίτευγμα της επιστήμης και σώζουν ζωές.

 «Χάθηκαν ζωές λόγω της πανδημίας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί» ανέφερε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, τονίζοντας πως «το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι μια πραγματική ασπίδα σε αυτό που βιώνουμε καθημερινά». Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται όχι μόνο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και στην κοινωνία για να πειστούν όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν, για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία.

Αναφέρθηκε στην ραγδαία αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμούς, προχθές είχαμε 2.800 στην Αχαΐα και τόνισε πως «πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί για να σωθούν συνάνθρωπούς μας που βρίσκονται στις Κλινικές των νοσοκομείων μας και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι».

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου παρουσίασε στοιχεία για την πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας και για την αναγκαιότητα εμβολιασμού των πολιτών.

«Ο στόχος είναι να εμβολιαστούμε για να μην καταλήξουμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», ανέφερε, τονίζοντας πως «η πρόληψη κ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Για την σπουδαιότητα του εμβολιασμού μίλησαν στην εκδήλωση ο Παθολόγος – Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, η Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Καρολίνα Ακινόσογλου και η Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Δέσποινα Γκέντζη, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης έκανε η δημοσιογράφος της «Γ» Μαρία Σπ. Ορφανού.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement