Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Αιγίου- Συνάντηση Καλογερόπουλου με Πλεύρη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη είχε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών με κυβερνητικά στελέχη με στόχο τη διεκδίκηση λύσεων για προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Καλογερόπουλος, εφαρμόζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για δράσεις που αφορούν στην ενίσχυση, με το απαραίτητο προσωπικό, του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αιγιαλείας (Αιγίου), μετέφερε στον κ. Πλεύρη την έντονη ανησυχία που επικρατεί για τη λειτουργικότητα της νοσηλευτικής μονάδας μιας και υπάρχουν αρκετές κενές οργανικές θέσεις και ταυτόχρονα οι υπηρετούντες γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με εξαντλητικά ωράρια και εφημερίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στο υπόμνημα που επιδόθηκε στον Υπουργό τονίζεται χαρακτηριστικά πως είναι ανάγκη να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες να πληρωθούν με μόνιμες προσλήψεις οι κενές θέσεις γιατρών αλλά και να προβλεφθούν και νέες οργανικές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολογικό και βοηθητικό προσωπικό. Από πλευράς του ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, αφού άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις που θεσμικά του μετέφερε ο δήμαρχος Αιγιαλείας, σημείωσε πως το Υπουργείο προσανατολίζεται άμεσα στο να θεσπίσει αξιόλογα κίνητρα για τους γιατρούς, ώστε να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και να διορίζονται σε Νοσοκομεία ανάλογης δυναμικότητας με αυτό του Αιγίου, ώστε να αποτελέσουν αυτόνομες και απόλυτα λειτουργικές νοσηλευτικές μονάδες δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

Στο τέλος της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που και οι δύο πλευρές προωθούν, με γνήσιο ενδιαφέρον για τη βελτίωση των συνθηκών στη δημόσια υγεία.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement