Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα κλήση σε Πελετίδη-Η Πρυτανεία προχωρά στις επισκευές και ζητά από τη Δημοτική αρχή να αναλάβει την ευθύνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πρυτανεία Περιφερειακός Διευθυντής και στελέχη της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας του Πειραματικού Δημοτικού – Επανέρχεται η αντιπαράθεση για τα αδέσποτα.

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο το ζήτημα της διαχείρισης και λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε χθες στην Πρυτανεία, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γιαννόπουλου.
Στη συνάντηση ήσαν παρόντες και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος αλλά και παράγοντες της σχολικής κοινότητας του 8/θεσιου Πειραματικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου του Πανεπιστημίου Πατρών στο Κ. Καστρίτσι.
Κυριάρχησε το ζήτημα της μεταβίβασης της αρμοδιότητας συντήρησης του σχολείου στη Δημοτική αρχή της Πάτρας με τον Πρύτανη να ενημερώνει ότι, παρά τις σχετικές πρωτοβουλίες εκ μέρους του, η εκκρεμότητα παραμένει. Σε αντίθεση με το σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής, ο Δήμος Πατρέων, όπως ενημέρωσε, δεν έχει αποδεχθεί ακόμη να αναλάβει την ευθύνη.
Έγινε συζήτηση σε σχέση με την πρόσφατη, σοβαρή, βλάβη σε κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Πανεπιστημιούπολης ο οποίος περνά μέσα από το προαύλιο του Πειραματικού Δημοτικού. Ακόμη τέθηκε το θέμα της ολοκλήρωσης των εργασιών για τη στεγάνωση και μόνωση της οροφής αλλά και το ζήτημα με τα αδέσποτα και τους κινδύνους για τους μικρούς μαθητές.
Ο Πρύτανης ενημέρωσε αρμοδίως ότι με ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών συντάσσεται μελέτη μεταφοράς του αγωγού εκτός του σχολείου ενώ το Πανεπιστήμιο θα χρηματοδοτήσει και την ολοκλήρωση της στεγάνωσης του κτιρίου.
Περαιτέρω βέβαια ο Πρύτανης ενημέρωσε την Περιφερειακή Διεύθυνση αλλά και τη σχολική κοινότητα ότι εκκρεμεί, εδώ και μια διετία, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής της Πάτρας, το έγγραφο αίτημα του Πανεπιστημίου για την μεταφορά της αρμοδιότητας συντήρησης του Πειραματικού στο Δήμο.
Εκτός από το θέμα του σχολείου, σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα με τους δρόμους πέριξ των σχολείων αλλά και ευρύτερα σε περιοχές της Πανεπιστημιούπολης όπου το δίκτυο είναι δημοτικό και συνδέει μεταξύ τους και τους οικισμούς της Δ.Ε. Ρίου.
Και σε αυτό το επίπεδο δεν φαίνεται να υπάρχει ουσιαστική προσέγγιση μεταξύ Πανεπιστημίου και Δήμου για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.
Ακόμη πιο σοβαρό είναι το ζήτημα με τα αδέσποτα καθώς ο κ. Μπούρας δήλωσε για μια ακόμη φορά αποφασισμένος να κινήσει όλες τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες προκειμένου να μην αποποιηθεί πάλι η Δημοτική αρχή της ευθύνης που της αναλογεί.
Εκ μέρους της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης αλλά και της σχολικής κοινότητας θα υπάρξει νέα επαφή για τα θέματα αυτά με την Δημοτική αρχή. Τις σχετικές πρωτοβουλίες για συνεργασία Δήμου – Πανεπιστημίου και οριστικές λύσεις με το θέμα της διαχείρισης του σχολείου αναμένεται να αναλάβει ο κ. Γιαννόπουλος.
ΠΑΝ. ΣΑΚ.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πονοκέφαλος» το MyData για τους φοροτεχνικούς- Δόθηκε χθες παράταση μέχρι 15/6 για τα παραστατικά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Δεκτό έγινε το αίτημα των φοροτεχνικών για ολιγοήμερη παράταση υποβολής εσόδων των επιχειρήσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα, Mydata, η οποία έληγε στις 27 Μαΐου.

Χθες το απόγευμα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, στην πλατφόρμα myDATA, έως τις 15 Ιουνίου 2022.

Το αίτημα είχε διαβιβαστεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), η οποία υποδεχόμενη τα αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να δοθεί παράταση για τη διαβίβαση των παραστατικών των επιχειρήσεων στο Mydata προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία που ορίζεται.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αχαΐας Δημήτρης Μπόκαρης επισημαίνει στην «Γ» πως «τόσο ο Σύλλογός μας όσο και η ΠΟΦΕΕ είχαμε ζητήσει παράταση της προθεσμίας υποβολής των εσόδων των επιχειρήσεων στην πλατφόρμα mydata διότι τα φοροτεχνικά γραφεία έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας λόγω των φορολογικών δηλώσεων. Επιπρόσθετα, η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά για τους επαγγελματίες και έχουν ανακύψει αρκετά τεχνικά προβλήματα οπότε θεωρούμε πως η παράταση ήταν επιβεβλημένη».

Στο μεταξύ, την παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, που αντικατέστησε την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών (ΜΥΦ), πέραν της 27ης Μαΐου 2022, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

ANOIKTO ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εν τω μεταξύ, στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται το ενδεχόμενο παράτασης για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και ακόμα υπάρχει περιθώριο έως το τέλος Ιουνίου για να τις καταθέσουν οι φορολογούμενοι.

Όπως αναφέρουν ανεπίσημες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να δοθεί παράταση έως τις 27 Ιουλίου με τέλη Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Κάτι που παραδοσιακά συμβαίνει κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 1.415. 373 φορολογικές δηλώσεις στο Taxisnet από τις 6,5 εκατ. που πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Ιουνίου 2022. Αυτό σημαίνει ότι ο ρυθμός με τον οποίο “τρέχει” η υποβολή τους είναι ακόμα χαμηλός.

Ε.Γ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ενημερωτική εκδήλωση για το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, τo Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννη Αίσωπο, πραγματοποίησαν Workshop, με θέμα το Νέο Ευρωπαϊκό
Bauhaus. Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το «NewEuropeanBauhaus» που λειτουργεί ως μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επειδή γίνεται το σημείο συνάντησης της τέχνης, του πολιτισμού, της επιστήμης
και της τεχνολογίας για ένα μέλλον πιο βιώσιμο, συμπεριληπτικό και όμορφο.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Φωκίωνας Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας & Καινοτομίας, ως εκπρόσωπος της ΠΔΕ εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την υψηλό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων φοιτητών στην πρόσκληση αυτή.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δρ. Γιάννης Αίσωπος, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Π. Πατρών, η Δρ. Βασιλική Πετρίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιου Πατρών o Δρ. Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος
Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιου Πατρών, και η Δρ. Αγάπη Πρώιμου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιου Πατρών, και η Δρ. ΡίβαΛάββα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στο workshop συμμετείχαν περισσότεροι από 100 φοιτητέςτου Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών σε ένα κλίμα εξαιρετικό, παρουσιάζοντας πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής των αρχών της σχολής Bauhaus και αναζητήθηκαν ιδέες για το Νέο, που
επιδιώκει ένα μέλλον βιώσιμο, πράσινο, συμπεριληπτικό προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Αγωνία τέλος για την 86χρονη από τη Σκοτάνη Καλαβρύτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 86χρονη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν χθες το απόγευμα στην Σκοτανη Καλαβρύτων.
Μετά από αναζητήσεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής η 86χρονη, που έπασχε από άνοια, εντοπίστηκε σε μια ρεματιά. Ανασύρθηκε από το σημείο και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς του Νοσοκομείου. Να σημειωθεί πως ετοιμαζόταν να μεταβεί η 6η ΕΜΑΚ με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για να προβεί σε αναζητήσεις, αλλά ευτυχώς η αγνοούμενη εντοπίστηκε πριν πέσει το σκοτάδι.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα