Σάββατο 28 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραδόθηκαν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό κεραμικά είδη στο «Βοήθεια στο σπίτι» και τη δομή αστέγων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων προκειμένου να στηρίξει με το δικό του τρόπο κατά την περίοδο των εορτών τους κατοίκους της πόλης που ζουν στο όριο και κάτω από το όριο της φτώχειας, παρέδωσε χθες στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου, κεραμικά έργα τέχνης τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν ως δώρα σε συμπολίτες που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη δομή αστέγων.

Η τέχνη αποτελεί την πνευματική τροφή του κάθε ανθρώπου, αυτή μπορεί να τον κρατήσει ψυχικά και πνευματικά όρθιο στις δύσκολες συγκυρίες της ζωής τους, να τον συντροφεύσει, να του δώσει ερεθίσματα για να παραμείνει ενεργός και δυνατός.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός επιχειρεί να συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνει ο Κοινωνικός Οργανισμός για να βοηθήσει άτομα της τρίτης ηλικίας, άτομα με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα, ηλικιωμένους συμπολίτες που ζουν μόνοι για να παραμείνουν ενεργοί, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους και να υποβοηθήσει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση τους.
Τα κεραμικά έργα είναι συμβολικά δώρα από πηλό, τα οποία έχουν επιμεληθεί οι κεραμιστές του εικαστικού εργαστηρίου, Μαρία Κανελλοπούλου, Τότα Κοντόγεωργα και Σπύρος Μεθενίτης και συνοδεύονται από ευχητήριες κάρτες.
Στην παράδοση των υλικών, παραβρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και από τον ΚΟΔΗΠ ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Πελεκούδας.
Από το «Βοήθεια στο Σπίτι» παραβρέθηκαν η κοινωνική λειτουργός υπεύθυνη της δομής Μεσσάτιδας, Ζησιμοπούλου Ελευθερία και η κοινωνική λειτουργός υπέυθυνη για την δομή Παραλίας, Μαντέλου Αγγελική. Από το ΚΑΠΗ ο κοινωνικός λειτουργός Γιώργος Κολοκυθάς, η νοσηλεύτρια Σοφία Πλώτα και η κοινωνική λειτουργός Χριστιάνα Συρμή.
Οι εργαζόμενοι στις δομές εξέφρασαν τις ευχαριστίες του προς την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού και την ικανοποίηση τους που για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η συγκεκριμένη δράση, επισημαίνοντας τις ελλείψεις ου υπάρχουν σε προσωπικό, οι οποίες δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικών παροχών.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Μία Ζαχαρένια Ιστορία» στις 6 μ.μ. στο “Πολύεδρο”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Υδροπλάνο ,σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου με τίτλο «ΜΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ» , της συγγραφέως κυρίας Έλενας Τασσιοπούλου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 28 Μαΐου 2022 στις 18:00 στο βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥΕΔΡΟ (Κανακάρη 147),Πάτρα.
Το βιβλίο θα προλογήσουν η κυρία Γούλα Βασιλική ,Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ και η κυρία Νατάσσα Χρυσανθακοπούλου, Νοσηλεύτρια Π.Ε.Παιδοενδροκρινολογικού τμήματος ΠΓΝΠ ,MSc , Mετεκπαίδευση στην Εκπαίδευση του παιδιού και της οικογένειας με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το βιβλίο αφορά το Σακχαρώδη Διαβήτη και πως μπορούν οι μικροί μας φίλοι να κατανοήσουν τι είναι ο Διαβήτης. Σας περιμένουμε όλους για να γνωρίσουμε από κοντά την γλυκιά ηρωίδα του βιβλίου και με πολλές εκπλήξεις.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δοκιμασία με την υγεία του για τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια σύντομη ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς ανακοίνωσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με θέμα υγείας, το οποίο θα τον κρατήσει για λίγες ημέρες μακριά από τα καθήκοντά του.

Η ανάρτηση του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με σχετικές μελέτες ο ένας στους τέσσερεις ανθρώπους άνω των πενήντα ετών θα αναπτύξει πολύποδες στο παχύ έντερο. Σε μια προγραμματισμένη ιατρική εξέταση στην οποία υποβλήθηκα εντοπίστηκε πολύποδας ο οποίος πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά.

Για αυτό το λόγο θα απουσιάσω λίγες ημέρες από τα καθήκοντα μου, τα οποία θα ασκούνται από τους συναδέλφους όπως προβλέπεται. Είναι μια δοκιμασία που την αντιμετωπίζω με δύναμη και αισιοδοξία. Εύχομαι υγεία σε όλες και όλους».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απάτη μαμούθ με λεία 135.500 ευρώ

Με παραπλανητικό email οι επιτήδειοι «παγίδευσαν» εταιρεία με υποκατάστημα στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποσό – μαμούθ ύψους 135.000 ευρώ αφαίρεσαν από εταιρεία με παράρτημα στην Πάτρα, επιτήδειοι, με το γνωστό «κόλπο» της αποστολής email από δήθεν τραπεζικό κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εταιρεία η οποία έχει έδρα στην Αθήνα και υποκατάστημα στην Πάτρα και η οποία συναλλάσσεται για τις δραστηριότητές της με Τράπεζες του εξωτερικού, μία εκ των οποίων στην Πολωνία.

Οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος της Πάτρας έλαβαν e mail στις αρχές Απριλίου σύμφωνα με το οποίο για τις υποχρεώσεις τους θα έπρεπε αντί για την Πολωνική Τράπεζα να καταβάλλουν τα χρήματα σε άλλη τράπεζα ξένων συμφερόντων.

Το email όμως αν ήταν απόλυτα πειστικό ήταν παραπλανητικό με αποτέλεσμα να κάνουν «φτερά» 135.000 ευρώ. Η πρώτη δόση που καταβλήθηκε αφορούσε το ποσό των 71.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη το ποσό των 64.500 ευρώ.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας έμειναν ήσυχοι πως είχαν εξοφλήσει, μέχρι που ενημερώθηκαν από την Τράπεζα πώς δεν ήσαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να μεταβούν στην Ασφάλεια Πατρών για να διερευνηθεί τι είχε συμβεί.

Ο τρόπος δράσης των απατεώνων προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς τα τελευταία χρόνια πολλές επιχειρήσεις έχουν πέσει στην «παγίδα» τους με αποτέλεσμα να κάνουν «φτερά» μεγάλα χρηματικά ποσά.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα