Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανακούφιση μετά την αίσια έκβαση στο Κωνσταντοπούλειο-Άμεσα οι πληρωμές στο προσωπικό

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Λύση για να μην περάσουν «Μαύρα Χριστούγεννα» οι εργαζόμενοι στο Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο Ίδρυμα δόθηκε χθες καθώς με επίσπευση των διαδικασιών εκδόθηκε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών και ορίστηκε προσωρινή διοίκηση.

Μπροστά στο πρόβλημα να μην πληρωθούν το δώρο των Χριστουγέννων και τους μισθούς τους οι 46 εργαζόμενοι – οι οποίοι είχαν περιέλθει σε απόγνωση όπως έγραψε χθες η «Γ» μετά τις παραιτήσεις μελών της Διοίκησης-, όλοι οι εμπλεκόμενοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα που είχε φέρει σε απόγνωση τόσες οικογένειες.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών συνεδρίασε χθες, νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε προγραμματιστεί, καθώς τα δύο από τα παραιτηθέντα μέλη διευκόλυναν τις διαδικασίες. Έτσι, αποφασίστηκε ο ορισμός της προσωρινής διοίκησης (βάσει και της πρότασης που είχε κατατεθεί από την πρώτη στιγμή από τον πρόεδρο του Ιδρύματος), στην οποία συμμετέχουν τα τρία μέλη της προηγούμενης σύνθεσης ενώ αντικαταστάθηκαν τα δύο παραιτηθέντα μέλη με νέα.

Χθες, ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Κωνσταντοπουλείου Βασίλειος Δελδήμος ανακοίνωσε πως μετά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης δρομολογούνται οι διαδικασίες ώστε σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου προς όλους όσοι συνέβαλαν για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος εν μέσω των γιορτών. Μετά την συγκρότηση του προεδρείου προχωράμε ταχύτατα τις διαδικασίες για την καταβολή του δώρου και της μισθοδοσίας των εργαζομένων», δήλωσε στην «Γ» ο κ. Δελδήμος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, από την Διοίκηση εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Παραμένοντας πιστοί στην ευθύνη που μας αναλογεί για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου παρασταθήκαμε δια του πληρεξουσίου μας Δικηγόρου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών όπου αποφασίσθηκε και διορίσθηκε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Κωνσταντοπουλείου Οίκου Ευγηρίας και Χρονίων Παθήσεων, αποτελούμενη από τους ήδη συμμετέχοντες στην απελθούσα Δ/Ε ως Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Ταμίας και δύο νέα μέλη προκειμένου να επιληφθούν των επειγουσών υποθέσεων του Ευγηρείου».

ΤΟ ΝΕΟ ΣΩΜΑ

Χθες το μεσημέρι, συνήλθε η νέα Δ.Ε. και συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής: Πρόεδρος: Βασίλειος Δελδήμος. Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Λεμέσιος. Γραμματέας: Αντώνιος Γεωργακόπουλος. Ταμίας: Παναγιώτα Γιαννοπούλου. Έφορος: Ελένη Σπανού.
Τέλος, να αναφερθεί πως από το Μονομελές Πρωτοδικείο ορίστηκε η 4η Φεβρουαρίου 2022 οπότε και θα συνεδριάσει για να διοριστεί προσωρινή διοίκηση που θα οδηγήσει τα μέλη του Ιδρύματος σε αρχαιρεσίες για τον ορισμό της διοίκησης όπως προβλέπεται από το καταστατικό.

Κοινή δήλωση από τα παραιτηθέντα μέλη:
«Επισπεύσαμε τις διαδικασίες
για να πληρωθεί το προσωπικό»
Σε κοινή τους δήλωση τα δύο παραιτηθέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κωνσταντοπούλειου σε κοινή τους δήλωση ανέφεραν τα εξής: «Με επιμέλεια των δύο παραιτηθέντων μελών επισπεύστηκαν οι διαδικασίες μέσω της Δικαιοσύνης κατά μία μέρα, για την καταβολή του δώρου των εργαζομένων και του μισθού τους. Κατόπιν τούτου, τυχόν μη καταβολή δεν θα είναι ευθύνη των δύο παραιτηθέντων μελών».
Μάλιστα, ο εκ των παραιτηθέντων μελών Kώστας Μακρυπόδης σε επικοινωνία που είχε με την «Γ» επεσήμανε από την πλευρά του ότι «προσφύγαμε στην Δικαιοσύνη ως μειοψηφία και καταφέραμε να υπερκεράσουμε την πλειοψηφία με στόχο να πληρωθούν οι υπάλληλοι και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του Ιδρύματος. Παραμένουμε μέλη του Ιδρύματος και συναισθανόμαστε τις δυσκολίες και τις ανάγκες που υπάρχουν.»
Τέλος, ερωτηθείς από την «Γ» για τους λόγους της παραιτήσεώς του όπως μας είπε έχει ενημερώσει τους αρμοδίως, ενώ μετέφερε τις ευχές του για Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και ηρεμία.

Ευχαριστίες σε Πελετίδη-Σαμούρη
Ο πρόεδρος της Π.Δ.Ε. Βασίλειος Δελδήμος με ανακοίνωση του, εκφράζει ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο ΠατρέωνΚων/νο Πελετίδη και την Αντιδήμαρχο Βίβιαν Σαμούρη, οι οποίοι, όπως αναφέρει, «κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με γνώμονα την επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Σωματείου μας, ως εποπτεύουσα αρχή, αλλά και κάθε άλλων που συνέβαλλε στην κοινή μας αυτή προσπάθεια μένοντας πιστοί στην ευθύνη που μας αναλογεί, για την ομαλή λειτουργία του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου».

Ροή ειδήσεων

Advertisement