Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κύκλωμα με πλαστές βεβαιώσεις αναπηρίας: Το email που «έκαψε» τα μέλη του

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενα email, από άγνωστο αποστολέα, που έφτασε στις 15/7/2020 στις Εσωτερικές Υποθέσεις προκάλεσε την κινητοποίηση του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ο οποίος έδωσε σχετική εντολή για διερεύνηση της καταγγελίες (σ.σ. με πρόσωπα και περιστατικά) που γίνονταν σε αυτό.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, στον 65χρονο-πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης– αποδίδονταν αρχηγικός ρόλος στο κύκλωμα, ενώ κομβικό ρόλο φέρεται να έπαιζε και η 36χρονη κόρη του (σ.σ. δικηγόρος στο επάγγελμα). Στο email γίνονταν αναφορά και σε άλλους υπαλλήλους του ΕΚΦΑ, αλλά και γιατρούς χωρίς τη συνέργεια των οποίων δεν θα μπορούσε να στηθεί το κύκλωμα.

«Εκμεταλλευόμενοι την θέση τους, αποσπούν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αθέμιτα χρηματικά ωφελήματα από ασθενείς, οι οποίοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν με ψευδείς αναπηρίες, κατά την διάρκεια εξέτασης τους από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές κέντρων πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά το email – καταγγελία που έφτασε στους «Αδιάφθορους».

Ροή ειδήσεων

Advertisement