Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κρατούμενος σήμερα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, αύριο στο αυτόφωρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο κρατητήριο αναμένεται να περάσει τη νύχτα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ο οποίος λίγο πριν απο τις 4 το μεσημέρι παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του μια 23χρονη η οποία καταγγέλλει ότι ο παρουσιαστής ανήρτησε στο διαδίκτυο βίντεο με ερωτικές της στιγμές.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μετά τη φημολογία που αναπτύχθηκε από το πρωί για τη σύλληψή του παρουσιάστηκε οικοθελώς στην Αστυνομία. Ο συμπαρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» έφυγε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του στους Νέους Επιβάτες στις 2.30 το μεσημέρι και κατευθύνθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από το δικηγόρο του.

Η σύλληψή του – που τελικά εξελίχθηκε σε παράδοση – ήταν αναπόφευκτη, τόσο λόγω της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον του μια παθούσα, όσο και διότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση με την οποία ζητούσε να εξεταστεί αν υπάρχουν και άλλα ροζ βίντεο, πέραν αυτών για τα οποία είχε γίνει καταγγελία.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Αν αυτό δεν συμβεί σήμερα, τότε ο παρουσιαστής θα παραμείνει κρατούμενος και το πρωί θα περάσει την πόρτα της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης. Εκεί ο Εισαγγελέας θα του απαγγείλει κατηγορίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία του αυτοφώρου.

Σε περίπτωση που ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τότε αυτό θα συμβεί το Σάββατο. Τότε, εφόσον του ασκηθεί δίωξη, ο εισαγγελέας και ο ανακριτής μπορούν να κρίνουν αναγκαία ακόμη και την προφυλάκισή του μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει πως οι πράξεις του Στάθη Παναγιωτόπουλου δεν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα αλλά συνιστούν κακούργημα. Αν, δηλαδή, με βάση παλαιότερες δικαστικές αποφάσεις, κριθεί πως η βλάβη που υπέστη η κοπέλα που υπέβαλε τη μήνυση είναι διαρκής και δεν εξαρτάται από το κέρδος που είχε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από τη δημοσίευση των «ροζ» βίντεο στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας διεξάγουν έρευνα για υλικό στα σπίτια του, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για τη συγκεκριμένη ή άλλες ανάλογες υποθέσεις.

Παραδόθηκε πριν τις 16:00

Νωρίτερα, λίγο πριν της 16:00, ο γνωστός παρουσιαστής παραδόθηκε στις αρχές,  συνοδευόμενος από τον  δικηγόρο του.  Λίγο μετά τις 15:00, ο Παναγιωτόπουλος είχε αποχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, καθώς αναζητούνταν από την Αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορείται από νεαρή γυναίκα ότι ανήρτησε εν αγνοία της σε ιστότοπους με πορνογραφικό περιεχόμενο δύο βίντεο από ερωτική συνεύρεσή τους.

Στην αστυνομική Διεύθυνση παραδόθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, η κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο έδωσε στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και τα λινκ που παραπέμπουν στα βίντεο που έχει ανεβάσει παρά τη θέλησή της ο παρουσιαστής στο διαδίκτυο.

Η καταγγελία της κοπέλας αφορά παραβίαση των προσωπικών δεδομένων της, αδίκημα που είναι διαρκές και επισύρει αυτόφωρη διαδικασία.

Δείτε το βίντεο του thes.gr:

Βγήκε από το σπίτι του ο Στάθης Παναγιώτοπουλος

Θεοδωρικάκος: Σύλληψη Παναγιωτόπουλου λόγω της μήνυσης που κατέθεσε η δεύτερη κοπέλα

Τη σύλληψη του Παναγιωτόπουλου προανήγγειλε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την παρουσία του σε αγώνα παλαιμάχων της Αστυνομικης Διεύθυνσης Αττικης με τους Γιατρούς του Κόσμου. Στην ομιλία του, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Ο αρχηγός της αστυνομίας με ενημέρωσε πως επίκειται η σύλληψη του Παναγιωτόπουλου, καθώς προηγήθηκε μήνυση από άλλη κοπέλα και είναι πλέον καταζητούμενος. Η προηγούμενη δεν είχε καταθέσει μήνυση. Θα συλληφθεί το πολύ σε δυο ώρες για όσα έχει κάνει».

«Πιστεύω ότι η ανθρωπιά και ο ανδρισμός έχουν σαν προϋπόθεση να φερόμαστε με σεβασμό και αγάπη στη σύζυγό μας, στη φίλη μας, στην κοπέλα μας, σε όποια γυναίκα βρίσκεται στη ζωή μας και έχουμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Θεωρώ πρωτοφανή αθλιότητα και απάνθρωπη συμπεριφορά ότι στην Ελλάδα έχουμε φέτος 17 δολοφονίες γυναικών. Έχει παίξει κακό ρόλο η καραντίνα, που μεγεθύνει τα προβλήματα σε ζευγάρια και οικογένειες. Πρόσφατα είχα την τύχη να συγχαρώ τέσσερις συναδέλφους σας που έσωσαν στο… παρά 20 δευτερόλεπτα μια γυναίκα, η οποία κινδύνευε. Ήταν απίστευτο» συνέχισε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην έξαρση των περιστατικών βίας κατά των γυναικών τους προηγούμενους μήνες.

«Συνολικά 9 βίντεο αναρτημένα στο διαδίκτυο»

Το πρωί ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας είπε ότι υπάρχουν «συνολικά 9 βίντεο που ξέρουμε είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο» όπου πρώην σύντροφοί του εκτίθενται στο διαδίκτυο εν αγνοία τους.

«Μιλάμε για συνολικά 9 βίντεο που ξέρουμε ότι είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο», είπε ο δικηγόρος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον Ant1, μετά την αποκάλυψη, ότι υπάρχει μια παράνομη πλατφόρμα που υποκλέπτει και διαρρέει προς κάθε «ενδιαφερόμενο» ευαίσθητες πληροφορίες γυναικών.

«Εγώ εκπροσωπώ την κόρη φιλικού του ζευγαριού, που όταν είχαν επαφές και έγινε η καταγραφή των προσωπικών στιγμών τους, ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία», πρόσθεσε ο δικηγόρος για να συνεχίσει: «Αυτός ο τύπος έχει θέματα ψυχολογικής και ψυχιατρικής φύσεως και προβλήματα ανασφάλειας, διότι δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο για να κάνει τέτοιες ενέργειες».

«Σε ό,τι αφορά τα θύματα και την “έλξη” για εκείνον, προφανώς έχει παίξει ρόλο η τηλεόραση και η δημοσιότητά του. Έχει εκμεταλλευθεί αυτό που του προσφέρει η αναγνωρισιμότητά του, για να συνάψει τις επαφές» προσέθεσε ο δικηγόρος.

Όπως διευκρίνισε ο Απόστολος Λύτρας, μένει να φανεί από την έρευνα εάν η ανάρτηση των ερωτικών βίντεο στο διαδίκτυο είχε και οικονομικό όφελος για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, λέγοντας πως «αν υπήρξε όφελος και το ποσό είναι άνω των 120.000 ευρώ μιλάμε για κακούργημα».

Σημείωσε μάλιστα πως «το αδίκημα είναι αυτόφωρο, δεν έχει σταματήσει το αδίκημα, διαπράττεται κάθε ημέρα. Πρέπει και η Εισαγγελία να λάβει τα μέτρα της», συμπληρώνοντας πως «κάναμε χθες επισήμως την καταγγελία και περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει η Δικαιοσύνη».

Αποκάλυψε, δε, πως έχει στη διάθεσή του μία καταγγελία από μία κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη λειτουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής πληροφοριών για ερωτικές συντρόφους. Όπως είπε, την επισκέφθηκε και «είδα ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να ανταλλάσσουν πληροφορίες για τη σεξουαλική ζωή γυναικών από όλη την Ελλάδα. Ανεβάζοντας μια φωτογραφία μιας γυναίκας και αναφέροντας ότι μένει εκεί και πώς την λένε. Κάποιος άλλος από τους χρήστες, προφανώς από την περιοχή της, που την γνωρίζει ξεκινά και αναφέρει πληροφορίες για την ερωτική ζωή της γυναίκας και όχι μόνο».


Ροή ειδήσεων

Advertisement