Connect with us

Μαγειρική

 Σπαγγέτι με ψητά παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και φουντούκια   

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. σπαγγέτι

½ φλιτζάνι ξίδι βαλσαμικό

2 κουτ. σούπας μέλι

4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

300γρ. παντζάρια ψημένα, σε λεπτές φέτες

100γρ. σπανάκι

100γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

200γρ. κατσικίσιο τυρί

φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνετε κρατώντας λίγο από το νερό τους. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και κρατάτε στην άκρη. Βάζετε σε κατσαρόλα το ξίδι με το μέλι και βράζετε για 10 λεπτά, να μειωθεί ο όγκος των υγρών και να πάρετε ένα μίγμα σαν σιρόπι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και ρίχνετε το σκόρδο, τα παντζάρια, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με το σιρόπι και ανακατεύετε να γλασαριστούν τα υλικά. Προσθέτετε τα μακαρόνια, το σπανάκι και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο από το νερό των ζυμαρικών αν χρειάζεται. Τέλος ρίχνετε τα φουντούκια, το τυρί, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε το σπαγγέτι γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement