Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Έρχεται δωρεάν ίντερνετ μέσω wifi σε 2.500 κοινόχρηστους χώρους – Που θα στηθούν hotspots

Δημοσιεύθηκε

στις

Να προσδιορίσουν οι δήμοι τα 2.500 σημεία, υπαίθριοι ή κλειστοί δημόσιοι χώροι, όπου θα αναπτυχθεί η δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω wifi, ζητά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με επιστολή του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιου, προς τους 332 δήμους της χώρας, ζητήθηκε να προσδιοριστούν έως τις 15/1/2022 τα προτεινόμενα από αυτούς σημεία για δωρεάν wifi, προκειμένου να προχωρήσουν οι ανάδοχοι εντός του επόμενου έτους.

Με τον τρόπο αυτό, ο διαγωνισμός «WiFi4GR –Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης.

Στο πλαίσιο του έργου θα παρασχεθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο ίντερνετ μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή/και κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ υπολογίζεται ότι θα υλοποιηθούν περίπου δύο χιλιάδες (2.500) περιοχές ασύρματης – WiFi πρόσβασης, σε όλη την επικράτεια.

Σε ποιους χώρους θα έχει δωρεάν wifi
Οι χώροι που θα αποτελέσουν σημεία εγκατάστασης των ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης θα συγκεντρώνουν ένα σύνολο από χαρακτηριστικά όπως:

α) Ιδιαίτερα υψηλή πληθυσμιακή συγκέντρωση, όπως ενδεικτικά:

– Χώροι συνάθροισης κοινού

– Χώροι αναμονής-μετακίνησης

– Χώροι εκδηλώσεων

– Σημεία Τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος

– Αθλητικές ή πολιτιστικές εγκαταστάσεις

και β) κατανομή σε όσο δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση

Η δράση στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπου παρατηρείται υστέρηση, στην παροχή προστιθέμενης αξίας σε αναπτυξιακές δραστηριότητες στην περιοχή, στην αύξηση της χρήσης του ίντερνετ και των νέων τεχνολογιών από τους πολίτες.


Ροή ειδήσεων

Advertisement