Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Με την… ψυχή στο στόμα (Ολο το ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση της “Γ”)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παναχαϊκή έκαμψε την αντίσταση του Παναγρινιακού 1-0 και ακολουθεί στην δεύτερη θέση του ομίλου της

Κλείσιμο χρονιάς χθες και η Παναχαϊκή χαμογέλασε έστω και με… την ψυχή στο στόμα, καθώς νίκησε 1-0 τον φιλότιμο Παναγρινιακό και πλέον ατενίζει τη ζωή της με αισιοδοξία στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Φυσικά εάν δεν είχε πάρει το «δώρο» του αμυντικού Σωτηρόπουλου, ίσως τώρα τα πράγματα για την κοκκινόμαυρη ομάδα να ήταν διαφορετικά, όμως κατάφερε και πήρε αυτό που ζητούσε και από την αρχή έψαξε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Αλλά από τη στιγμή, που δεν το βρήκαν οι επιθετικοί της, το βρήκε ο Σωτηρόπουλος, αφού πρώτα είχε προηγηθεί η κεφαλιά του Σελινιωτάκη. Θα πρέπει οι διοικούντες την ομάδα και ο προπονητής της Σούλης Παπαδόπουλος, με… οδηγό την χθεσινή εμφάνιση να πράξουν αναλόγως. Τι εννοούμε; Η κοκκινόμαυρη ομάδα με τα ψέματα έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει και… μπράβο της, όμως για να μπορέσει να ελπίζει βάσιμα σε άνοδο, θα πρέπει να κάνει μεταγραφές, διότι «φωνάζει» επειγόντως ότι θέλει ενίσχυση…

ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕ…

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα η Παναχαϊκή από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού αναζήτησε το γκολ, αλλά δεν το βρήκε (3΄, 14΄ Κυβελίδης, 5΄Αλεξόπουλος, 32΄ Μπουρλάκης, 33΄Χαντί). Αντίθετα οι παίκτες του Βασίλη Ξανθόπουλου πήγαν να βάλουν φωτιά στη μοναδική ευκαιρία, που πραγματοποίησαν με τον Κούση (18΄), όμως ο Αθανασόπουλος, φώναξε «παρών».

ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ…

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή συνέχισε να ασκεί πίεση στον φιλότιμο Παναγρινιακό, αλλά εκ νέου δεν έβρισκε δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς οι παίκτες «πέταγαν» τη μια ευκαιρία μετά την άλλη στα… σκουπίδια, όπως έγινε στη φάση με τον Αλεξόπουλο (55΄) και σε αυτή του Κυβελίδη (58΄). Ενώ λοιπόν η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα, ήρθε το «μοιραίο» λάθος του αμυντικού Σωτηρόπουλου (60΄) να δώσει το προβάδισμα στην Παναχαϊκή (1-0). Το γκολ αυτό αντί να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών, την… κατέβασε παταγωδώς και επτά λεπτά αργότερα (67΄) λίγο έλειψε να… υπάρξουν «εμφράγματα», καθώς ο Τσακνής αστόχησε από το ένα μέτρο, ενώ ο πορτιέρο της Παναχαϊκής Αθανασόπουλος απέκρουσε! Στη συνέχεια ήρθε η κόκκινη κάρτα (69΄αδικαιολόγητη) του Κωνσταντακόπουλου και το… άγχος νίκησε την κοκκινόμαυρη ομάδα. Προσπάθησε να «ροκανίσει» τον χρόνο, το πέτυχε, παίρνοντας έτσι ένα τρίποντο, που της δίνει το δικαίωμα να κάνει καλά Χριστούγεννα!

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Αθανασόπουλος, Στεργίδης, Σμίλτος (46΄Τεγούσης), Σελινιωτάκης (65΄λ.τρ. Στασινόπουλος), Λιποράτσε, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης, Χαντί (90΄λτρ. Παπαχρονόπουλος), Αλεξόπουλος, Κυβελίδης (72΄Πολίτης), Μικελάτος.

ΠΑΝΑΓΡΙΝΙΑΚΟΣ (Βασίλης Ξανθόπουλος): Κοντογιάννης, Καλοκαίρης, Γκόλιας, Φραγκούλης, Σωτηρόπουλος, Καντάνης, Κούσης (63΄Αγρογιάννης), Πατίλας (78΄Κ. Παναγιωτόπουλος), Τσακνής, Μήλιος, Τσοπανάς (77΄Ντούλιας).

 

MVP

Η Παναχαϊκή νίκησε δύσκολα εντός έδρας τον Παναγρινιακό ωστόσο  τη στήλη του mvp αυτή την αγωνιστική κλέβει ο Χρήστος Αθανασόπουλος. Ο έμπειρος κίπερ σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε πόσο μεγάλος τερματοφύλακας είναι κρατώντας το μηδέν στην εστία του όταν χρειάστηκε να επέμβει, εκπέμποντας σιγουριά στους αμυντικούς του.

 

Άγιες μέρες έρχονται και αφού δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις, λόγω του ότι έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Βόλου, είπε να «κατηφορίσει» στην Πάτρα για να δει την Παναχαϊκή. Ο λόγος για τον Βέλικο Μπάτροβιτς, ο οποίος χθες βρέθηκε στο γήπεδο της κοκκινόμαυρης ομάδας και είδε την αναμέτρηση με τον Παναγρινιακό. Οι φήμες που τον ήθελαν να συζητά με τους διοικούντες την ομάδα δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο ίδιος το απέκλεισε, τονίζοντας: «Επειδή είναι Χριστούγεννα ήρθα να περάσω τις γιορτές με φίλους μου στην Πάτρα. Την Παναχαϊκή την έχω μέσα στην καρδιά μου για αυτό κι ήρθα να την δω σε αγώνα». Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της «Γ» ο Μπάτροβιτς μελετά δύο προτάσεις που του έχουν γίνει, η μια είναι από την ΑΕΛ του Ηλία Φυντάνη και η άλλη από τη Βέροια του Γιώτη Τσαλουχίδη.

 

«ΓΛΥΚΟΚΟΙΤΑΖΕΙ» ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΚΑΙ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ

Στον αντίποδα, η Παναχαϊκή έχει στο στόχαστρο αρκετούς ποδοσφαιριστές με τον Κουλούρη να είναι ένας εξ αυτών. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στα Τρίκαλα είδε το ματς Παναχαϊκή-Παναγρινιακός και πλέον αναμένονται εξελίξεις. Όπως άλλωστε εξελίξεις αναμένονται και για την υπόθεση απόκτησης του Καρπαθάκη (φωτό), που φόρεσε τη φανέλα τόσο της Σαντορίνης, όσο και αρκετών ομάδων της Δωδεκανήσου (Αναγέννηση Ιαλυσού, Ιαλυσός δύο φορές, Αναγέννηση Ρόδου, Διαγόρας).

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

12η αγωνιστική

Τηλυκράτης-Εθνικός Σκουλικάδου……………….3-0

ΑΟ Διαβολιτσίου-Αίας Γαστούνης………………..3-1

Παναχαϊκή- Παναγρινιακός………………………..1-0

ΠΑΟ Βάρδας-Διαγόρας Βραχνεΐκων…………….1-0

Αχέρων Καναλακίου-Ναυπακτιακός Αστέρας..1-2

Αμβρακικός Λουτρού- Αναγέννηση Άρτας..α.α. 0-3

Ρεπό: Παναιγιάλειος.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

13η αγωνιστική

Αίας Γαστούνης- Τηλυκράτης

Παναγρινιακός – Παναιγιάλειος

Διαγόρας Βραχνεΐκων-ΑΟ Διαβολιτσίου

Αναγέννηση Άρτας- Παναχαϊκή

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΠΑΟ Βάρδας

Αμβρακικός Λουτρού-Αχέρων Καναλακίου

Ρεπό: Εθνικός Σκουλικάδου.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement