Connect with us

Ελλάδα

Νέα μέτρα: Στις 11:30 οι ανακοινώσεις από Οικονόμου και Πλεύρη

Published

on

Τα νέα μέτρα για να μπει “φρένο” στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον θεωρούνται δεδομένα, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών και σήμερα στις 11:30 θα τα ανακοινώσουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι το πρώτο μέρος αυτών που θα ληφθούν για να περιοριστεί, όσο είναι δυνατόν, η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, που τρομάζει κυβέρνηση και ειδικούς. Θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένα δεύτερο μέρος μέτρων, από τις 3 Ιανουαρίου.

Το ότι τα νέα μέτρα που προτάθηκαν από την Επιτροπή των ειδικών επρόκειτο να ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, σήμερα (23.12.2021) ήταν γνωστό. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να έχει… παρέα στο briefing και τον υπουργό Υγείας.

Τα νέα μέτρα… σήμερα
Τι αναμένεται να ανακοινωθεί στις 11:30 λοιπόν;

Τα μέτρα άμεσης εφαρμογής θα ισχύσουν πριν από τα Χριστούγεννα, από αύριο, παραμονή, κιόλας με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας στις γιορτές και κυρίως η μετάλλαξη Όμικρον.

Με βάση τις εισηγήσεις, έχει προταθεί:

να ακυρωθούν όλες οι υπαίθριες εορταστικές εκδηλώσεις
η διεξαγωγή αθλητικών αγώνων να γίνεται χωρίς θεατές
να επιστρέψει η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
να απαιτείται διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
να είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ για όσους εισέρχονται στη χώρα, τη 2η και την 4η μέρα από την άφιξή τους.
Νέα μέτρα… από του χρόνου
Το δεύτερο μέρος των νέων μέτρων αναμένεται να έρθει από τις 3 Ιανουαρίου.

Η πρόταση είναι:

να περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας της εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κέντρα διασκέδασης), πιθανότατα ως τις 12 τα μεσάνυχτα
να μειωθεί η πληρότητα στους χώρους εστίασης και διασκέδασης στο 60% και
να μην επιτρέπονται οι όρθιοι στα νυχτερινά κέντρα.
Παράλληλα αναμένεται να «παγώσουν» οι σχολικές εκδρομές και να επεκταθεί η τηλεργασία. Αν και η κυβέρνηση απορρίπτει το ενδεχόμενο γενικού lockdown, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement