Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Σκωτία – Μετάλλαξη Όμικρον: Κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έδωσε σήμερα εντολή για το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων από τη Δευτέρα ώστε να περιοριστεί η αναζωπύρωση των μολύνσεων που οφείλεται στην μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού στην Βρετανία.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί σε περίπου 150 νυχτερινά κέντρα, οι οποίες θα μπορέσουν να παραμείνουν ανοικτά για την εξυπηρέτηση καθημένων στα τραπέζια, εφόσον το επιθυμούν, και θα επανεξεταστεί έπειτα από τρεις εβδομάδες, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση. Είχε ήδη ανακοινώσει περιορισμούς στις συγκεντρώσεις από την ερχόμενη εβδομάδα και ματαιώσει τους εορτασμούς του νέου έτους.

Αντιμέτωπο με μια θεαματική αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού, η Βρετανία (πάνω από 147.000 νεκροί) ξεπέρασε χθες, Τετάρτη, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας το όριο των 100.000 κρουσμάτων καταγεγραμμένων μέσα σε 24 ώρες. Ο αριθμός των νοσηλειών αρχίζει να αυξάνεται, ιδιαίτερα στο Λονδίνο.

Κάθε έθνος της χώρας είναι αρμόδιο για τα υγειονομικά ζητήματά του. Προς το παρόν, η Ουαλία, η Βόρεια Ιρλανδία και η Σκωτία έχουν ανακοινώσει αυστηροποίηση των περιορισμών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement