Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στους δρόμους η ΕΛ.ΑΣ.-Εντατικοί έλεγχοι καθώς κορυφώνεται η εορταστική κίνηση των Χριστουγέννων

Published

on

Έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας καθώς κορυφώνεται η εορταστική κίνηση για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Εκτός από τους δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τα περιπολικά της Αμεσης Δράσης, κλιμάκια της Ασφάλειας και όλο το δυναμικό της Τροχαίας, έκαναν την εμφάνισή τους σε πεζόδρομους και πλατείες πεζή αστυνομικοί.
Η εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ήταν σαφής με τους ένστολους στους δρόμους, κάνοντας σαρωτικούς ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων.
Η αποστολή της ΕΛ.ΑΣ θα είναι διπλή: η τάξη και η ασφάλεια και η εφαρμογή των μέτρων και ήδη οι ένστολοι κυκλοφορούν με το μπλοκάκι στο χέρι βεβαιώνοντας παραβάσεις σε όσοι δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.
Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί στα εμπορικά καταστήματα αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να διαπιστωθεί εάν τηρείται ο έλεγχος για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή των rapid test στους πελάτες.
Ενισχυμένη θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας και στην περιοχή μας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, με έμφαση στην πάταξη των κλοπών και των επιθέσεων σε οικονομικούς στόχους.
Το βάρος θα δοθεί και στην οδική ασφάλεια με αυξημένη παρουσία σε κομβικά σημεία, στα διόδια και σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου που καταγράφονται τροχαία ατυχήματα.
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ
Σε εξονυχιστικούς ελέγχους προχωρούν οι δυνάμεις της Τροχαίας στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας δίνοντας βαρύτητα στην πάταξη της παράνομης στάθμευσης τόσο σε διπλή σειρά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όσο και σε θέσεις ΑΜΕΑ για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί θα μοιράζουν «ραβασάκια» στους οδηγούς για υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονική προσπέραση, κ.λπ., χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης, φθαρμένα ελαστικά).
Στοπ στα φορτηγά στις εθνικές
Φρένο στην κυκλοφορία των φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, βάζει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφαλέστερη κίνηση των εκδρομέων των εορτών. Η απαγόρευση θα ισχύει για αύριο παραμονή των Χριστουγέννων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00, ανήμερα τα Χριστούγεννα και την παραμονή των Θεοφανίων για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00.

Ροή ειδήσεων

Advertisement