Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η Ένωση δεν κινήθηκε απειλητικά…»-Επιστολή στη «Γ» από την Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επανήλθε χθες Πέμπτη 23 του μηνός απαντώντας και σε δημοσίευμα της «Γνώμης» με αφορμή τα όσα μεταφέραμε κατά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης στον Τόπο Θυσίας κατά την κατάθεση του στεφάνου από τον Γερμανό Πρέσβη Ερνστ Ράιχελ.

Αναφερόμενη στο συμβάν κατά την ημέρα μνήμης για τα 78 χρόνια από τι Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, τη Δευτέρα 13/12/2021, σε επιστολή τους που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Χαρίλαος Ερμείδης και ο γ.γ. Νίκος Βαρδακαστάνης, επισημαίνεται:
«Η Ένωσή μας ουδέποτε είδε ευμενώς την κατάθεση στεφάνου από τον εκάστοτε Γερμανό Πρέσβη στον τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών συμπατριωτών μας στις 13-12-1943, διότι την θεωρούσε και την θεωρεί παρελκυστική, αφού δεν έχει αναγνωριστεί και αποκατασταθεί από την Γερμανική Κυβέρνηση το αποτέλεσμα του Ολοκαυτώματος.

Ως εκ τούτου θα δεχόμασταν την κατάθεση στεφάνου, θα συγχωρούσαμε, αλλά δεν θα ξεχνούσαμε ποτέ, αν αυτό συνοδευόταν από γνήσια συγγνώμη και έμπρακτη ηθική και οικονομική αποκατάσταση λόγω ηθικής βλάβης και ψυχικής οδύνης.
Επί του γεγονότος της 13-12-2021 στεντόρεια δηλώνουμε ότι, ουδέποτε η Ένωσή μας, μέλη και ο Πρόεδρός της Χαρίλαος Ερμείδης κινήθηκαν απειλητικά ή φωνασκώντας κατά του Γερμανού Πρέσβη.

Επ’ ουδενί η προφορική αναφορά σε τόνο διαλόγου και όχι φωνασκίας ότι, η Γερμανική κυβέρνηση και ο εκάστοτε πρέσβης της δεν είναι επιθυμητοί στο μνημείο θυσίας -όσον δεν αποκαθίσταται το έγκλημα- αποτελούν απειλητικές, εξυβριστικές ή άλλου είδους απρεπείς πέραν κάθε πρωτόκολλου ενέργειες που εμπίπτουν σε ποινικά κολάσιμες πράξεις».
Σύμφωνα με τη «Γ» της 14/12/2021, τη στιγμή που κατέθετε στεφάνι ο πρέσβης, ο πρόεδρος της Ένωσης κινήθηκε εναντίον του, φωνάζοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα! Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου, σύμφωνα με τη «Γ» αλλά και ηλεκτρονικά Μέσα, παρεμπόδισε τον κ. Ερμείδη να κινηθεί προς τον Πρέσβη.
Σήμερα ο κ. Ερμείδης, μέσω της Ένωσης απαντά ότι δεν κινήθηκε απειλητικά ούτε εκτός πρωτοκόλλου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς»… ξαναχτύπησαν!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Συνέβη και αυτό… Επανήλθε η «Εθνική Επιτροπή Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών» και με εξώδικο προς τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου, γνωστοποιώντας ότι: α) Τίθενται άπαντες εκτός καθηκόντων και παύει κάθε αποζημίωση ή αποδοχή που λάμβαναν μέχρι τώρα, β) Απαγορεύεται οποιαδήποτε πρόσβαση και χρήση των περιουσιακών στοιχείων των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών» και γ) Οφείλουν άμεσα να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους!!! Απορείτε με όλα αυτά; Όσοι θυμούνται το προηγούμενο εξώδικο, με το οποίο οι ίδιοι  ζητούσαν την καταβολή 2 τρισεκατομμυρίων από τους 52 εκλεγμένους του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ως οφειλή (πρόστιμο), γιατί προβαίνουν σε αποφάσεις ενώ οι ίδιοι (οι «Αυτόχθονες») έχουν αρνηθεί την εκπροσώπησή τους από το θεσμικό όργανο της Δυτικής Ελλάδας, καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται…  Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα, που έκανε την εμφάνισή της κατά την περίοδο της πανδημίας ως αρνητές των εμβολίων, είχε μπει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Τι απέγινε άραγε αυτή η προσπάθεια;

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΕ ο Γιώργος Κολλιόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ισχυρή θα είναι η εκπροσώπηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, καθώς το μέλος του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου, Γιώργος Κολλιόπουλος εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος. Συγκεκριμένα, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ, έχει ως εξής: Πρόεδρος: Γιώργος Καββαθάς (Σωμ. Αν. Αττικής) , Α΄ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κουράσης (Σωμ. Εξοχικών Αττικής), Β΄ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κολλιόπουλος (Σωμ. Αχαΐας), Γεν. Γραμματέας: Ιωάννης Δαβερώνης (Σωμ. Εξοχικών Αττικής), Αν. Γεν. Γραμματέας: Κωνσταντίνος Καραγεώργος (Σωμ. Λαμίας), Οικ. Επόπτης: Ανέστης Βαφειάδης (Σωμ. Κομοτηνής). Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατ’ αλφαβητική σειρά: Αθανασιάδης Βασίλειος (Σωμ. Αρκαδίας), Γιατράς Αναστάσιος (Σωμ. Αχαίας), Κοτσαμπάς Σωτήριος (Σωμ. Σερρών), Ματθαιόπουλος Παναγιώτης (Σωμ. Αχαίας), Ναστούλης Κωνσταντίνος (Σωμ. Αγρινίου), Σακκής Κωνσταντίνος (Σωμ. Αχαίας), Τάτσης Χρήστος (Σωμ. Ιωαννίνων), Τσιακίρογλου Μαίρη (Σωμ. Ξάνθης), Φιλοκώστας Ιωάννης (Σωμ. Θεσσαλονίκης).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Ν. Σιαδήμας στη Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

O Πατρινός Νίκος Σιαδήμας (φωτό) ορίστηκε ως Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας. Σημειώνεται πως το κόμμα της ΝΔ ανακοίνωσε χθες τους αναπληρωτές σε μια σειρά από Γραμματείες, ενώ όπως έγινε γνωστό, με νεότερες ανακοινώσεις θα οριστούν οι θεματικοί Τομεάρχες του κόμματος, καθώς και οι συντονιστές των Γραμματειών από τους αντίστοιχους επικεφαλής. Κινήσεις που προφανώς δείχνουν ότι το κόμμα της ΝΔ μπαίνει πλέον σε «διάταξη μάχης»…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα