Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η Ένωση δεν κινήθηκε απειλητικά…»-Επιστολή στη «Γ» από την Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επανήλθε χθες Πέμπτη 23 του μηνός απαντώντας και σε δημοσίευμα της «Γνώμης» με αφορμή τα όσα μεταφέραμε κατά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης στον Τόπο Θυσίας κατά την κατάθεση του στεφάνου από τον Γερμανό Πρέσβη Ερνστ Ράιχελ.

Αναφερόμενη στο συμβάν κατά την ημέρα μνήμης για τα 78 χρόνια από τι Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, τη Δευτέρα 13/12/2021, σε επιστολή τους που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Χαρίλαος Ερμείδης και ο γ.γ. Νίκος Βαρδακαστάνης, επισημαίνεται:
«Η Ένωσή μας ουδέποτε είδε ευμενώς την κατάθεση στεφάνου από τον εκάστοτε Γερμανό Πρέσβη στον τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών συμπατριωτών μας στις 13-12-1943, διότι την θεωρούσε και την θεωρεί παρελκυστική, αφού δεν έχει αναγνωριστεί και αποκατασταθεί από την Γερμανική Κυβέρνηση το αποτέλεσμα του Ολοκαυτώματος.

Ως εκ τούτου θα δεχόμασταν την κατάθεση στεφάνου, θα συγχωρούσαμε, αλλά δεν θα ξεχνούσαμε ποτέ, αν αυτό συνοδευόταν από γνήσια συγγνώμη και έμπρακτη ηθική και οικονομική αποκατάσταση λόγω ηθικής βλάβης και ψυχικής οδύνης.
Επί του γεγονότος της 13-12-2021 στεντόρεια δηλώνουμε ότι, ουδέποτε η Ένωσή μας, μέλη και ο Πρόεδρός της Χαρίλαος Ερμείδης κινήθηκαν απειλητικά ή φωνασκώντας κατά του Γερμανού Πρέσβη.

Επ’ ουδενί η προφορική αναφορά σε τόνο διαλόγου και όχι φωνασκίας ότι, η Γερμανική κυβέρνηση και ο εκάστοτε πρέσβης της δεν είναι επιθυμητοί στο μνημείο θυσίας -όσον δεν αποκαθίσταται το έγκλημα- αποτελούν απειλητικές, εξυβριστικές ή άλλου είδους απρεπείς πέραν κάθε πρωτόκολλου ενέργειες που εμπίπτουν σε ποινικά κολάσιμες πράξεις».
Σύμφωνα με τη «Γ» της 14/12/2021, τη στιγμή που κατέθετε στεφάνι ο πρέσβης, ο πρόεδρος της Ένωσης κινήθηκε εναντίον του, φωνάζοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα! Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου, σύμφωνα με τη «Γ» αλλά και ηλεκτρονικά Μέσα, παρεμπόδισε τον κ. Ερμείδη να κινηθεί προς τον Πρέσβη.
Σήμερα ο κ. Ερμείδης, μέσω της Ένωσης απαντά ότι δεν κινήθηκε απειλητικά ούτε εκτός πρωτοκόλλου.

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement