Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Καιρός – Χριστούγεννα με… λιακάδα αλλά και βροχές – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Δημοσιεύθηκε

στις

Καλός θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα Χριστούγεννα, με τα πράγματα να είναι διαφορετικά την Πρωτοχρονιά σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

«Υπάρχουν ενδείξεις προς την Πρωτοχρονιά ένα κομμάτι ψυχρού αέρα θα βρεθεί στη χώρα μας και κυρίως στην βόρεια και ανατολική Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα
Ανήμερα τα Χριστούγεννα, τις πρωινές ώρες αραιές συννεφιές θα επικρατήσουν σχεδόν σε όλη τη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, κατά διαστήματα πιο πυκνές σε συνδυασμό και με τοπικές ομίχλες.

Αυτές οι αραιές συννεφιές θα φτάσουν γρήγορα στη Θεσσαλία και την βόρεια Στερεά. Την ίδια ώρα, στο κεντρικό Ιόνιο, το βορειοδυτικό κομμάτι της Πελοποννήσου, σε Αιτωλοακαρνανία, ίσως Ευρυτανία και Φωκίδα δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά. Τοπικές συννεφιές, κατά διαστήματα πιο πυκνές στην υπόλοιπη δυτική – νοτιοδυτική Ελλάδα.

Με λιακάδα θα ξεκινήσουν τα Χριστούγεννα στη Φθιώτιδα, την Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Οι Κυκλάδες και η Κρήτη αναμένεται να έχουν λίγα σύννεφα ενώ στα Δωδεκάνησα δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά.

Τις απογευματινές ώρες, θα υπάρξουν κάποια ανοίγματα του καιρού σε Μακεδονία και Θράκη ενώ οι αραιές συννεφιές θα φτάσουν μέχρι και την Αττική.

Ειδικότερα, στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια αλλά θα υπάρξουν κάποιες αραιές συννεφιές προς το μεσημέρι και κυρίως προς το απόγευμα που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα διατηρηθούν κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα έχουν αραιές συννεφιές που πρόσκαιρα και κατά τόπους δεν αποκλείεται να είναι αρκετά πυκνές. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά διαστήματα ο καιρός θα ανοίγει αλλά οι συννεφιές θα επιμένουν μέχρι και το βράδυ. Οι άνεμοι εξασθενημένοι νότιοι νοτιοδυτικοί στα 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού:

IN.GR


Ροή ειδήσεων

Advertisement