Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Spider-Man: No Way Home- Στον ιστό της εφηβείας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο Πίτερ Πάρκερ αποκαλύπτεται στους πάντες (από τον Μιστέριο στο τέλος της προηγούμενης ταινίας) κι αυτό δεν είναι καθόλου μέσα στα σχέδια και τις επιδιώξεις του. Ο dr Strange – Μπένεντικτ Κάμπερμπατς- ο οποίος θα προστρέξει σε βοήθεια του χάρτινου υπερήρωα μας θα τα κάνει ρημαδιό, καθώς το ξόρκι λησμονιάς που θα ετοιμάσει δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο. Το ξόρκι ανοίγει μια πόρτα στον κόσμο και απελευθερώνονται οι πιο δυνατοί εχθροί που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Spider-Man σε κάθε σύμπαν. Τώρα, ο Πίτερ πρέπει να τα βάλει με όλους και με όλα, πρέπει να αντιμετωπίσει την δισυπόστατη ύπαρξη του και μαζί πρέπει να ξεπεράσει την πιο μεγάλη πρόκληση, που θα αλλάξει για πάντα το δικό του αλλά και το μέλλον του Πολυσύμπαντος στο δύσκολο έργο του τον στηρίζουν η αγαπημένη του Μ. Τζ. – Ζεντάγια και ο φίλος του ο Νεντ.

Όλος ο καλός ο κόσμος θα μαζευτεί εδώ ανάμεσά τους και κάποιοι παλιοί υπερασπιστές του καλού, θα μπερδευτούν τρυφερά σε μια περιπέτεια με χιούμορ, νοσταλγία, καταιγιστική δράση και απανωτές εκρήξεις των εφέ. Σε όσους αρέσουν οι ταινίες του είδους θα την απολαύσουν.

H Marvel βρίσκει ότι ήρθε ο καιρός η ιστορία πάνω στην οποία θα ακουμπήσει η ταινία να μοιάζει πιο στιβαρή, πιο ώριμη και με περισσότερα επίπεδα. Έτσι έχουμε ένα ανακάτεμα του χωροχρόνου που φαντάζομαι ότι απασχολεί κάθε ανήσυχο έφηβο εκεί στα υψιπετή 15 του ή τα χαλαρά 18του. Στο πληθωρικό και λίγο ανατρεπτικό blockbuster του Τζον Γουότς (ο σκηνοθέτης των «Homecoming» και «Far from home») ολοκληρώνει την τριλογία του Τομ Χόλαντ γνωρίζοντας ότι οι έφηβοι δεν αστειεύονται και έχουν ήδη καταναλώσει από δω κι από κει μπόλικες εικόνες, αρκετή δράση και του κόσμου τα κινηματογραφικά εφέ. 

Ο βομβαρδισμός υπερηρωικών ταινιών από τη Marvel συνεχίζεται, καθώς συνεχίζεται αμείωτη και η ζήτηση εύπεπτων διασκεδαστικών ταινιών από το νεανικό κοινό, που αποτελεί και το σημαντικότερο κομμάτι του κοινού, ο ‘’ Άνθρωπος Αράχνη’’ ήταν πάντα ένας από τους πιο φιλικούς υπερήρωες του κινηματογραφικού Πολυσύμπαντος και η εταιρεία δεν θα έχανε την ευκαιρία να μας τον θυμίσει, να τον ανανεώσει και να μας τον ξανασυστήσει.

Ο Spider-Man: No Way Home ανακατεύει, αναμασά, ξανακοιτάζει ολόκληρη τη μυθολογία του Πίτερ Πάρκερ από τις ταινίες που έχουμε δει στις σκοτεινές αίθουσες μέχρι τα βάθη της προϊστορίας του και τη χάρτινη φιγούρα του ‘’Ανθρώπου Αράχνη’’. Η καινούργια ταινία θα παρασύρει κάθε φανατικό του είδους, από τα βάθη της αίθουσας θα ακουστούν  επιφωνήματα και αλαλαγμοί επιδοκιμασίας και εντυπωσιασμού. Όμως με μόνο τη συνεχή, επαναλαμβανόμενη και εκρηκτική δράση δεν γεμίζουν δυόμιση ώρες κινηματογραφικού χρόνου, για κάποιον που έχει εγκαταλείψει την εφηβεία πριν από καιρό, τα ποπ – κορν δεν είναι πια στις πρώτες του επιλογές και οι ήρωες του δεν είναι πλέον χάρτινοι και δύο διαστάσεων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement