Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ηλίας Μόσιαλος: Η ανάρτηση με την Παναγία και η οργισμένη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έντονη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου προκάλεσε μία “γελοιογραφία” που δημοσίευσε ο Ηλίας Μόσιαλος παραμονές των Χριστουγέννων, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, λόγω της έξαρσης της πανδημίας και της ανησυχίας για την παρουσία της παραλλαγής “Όμικρον.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), δημοσίευσε στο Facebook μία φωτογραφία που απεικονίζει την Παναγία και τον Ιωσήφ, οι οποίοι “συζητούν” για την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Δείτε την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

Ιερά Σύνοδος κατά Μόσιαλου: Κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του

Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση για την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, την οποία χαρακτηρίζει ως “προσβλητική” και σημειώνει ότι ο καθηγητής “χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί”. “Κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως”, επισημαίνει η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επισημαίνεται ότι “η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα. Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως”.

Καταλήγοντας, η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει: “Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή “υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς’”.


Ροή ειδήσεων

Advertisement