Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Ζεστό κρασί με μυρωδικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 3/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 πορτοκάλι
  • 10 ολόκληρα γαρίφαλα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας. Αφήστε να πάρει μια βράση, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε.
Βήμα 2
Κόψτε το πορτοκάλι στη μέση και στύψτε το χυμό στο νερό που σιγοβράζει. Τρυπήστε τα γαρίφαλα στη φλούδα του πορτοκαλιού και βάλτε τη φλούδα στο νερό που σιγοβράζει. Συνεχίστε το βράσιμο για 30 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα και να έχει την υφή σιροπιού.
Βήμα 3
Ρίξτε το κρασί και ζεστάνετε μέχρι να αχνίσει αλλά όχι να σιγοβράσει. Αφαιρέστε τη φλούδα πορτοκαλιού με τα γαρίφαλα και σερβίρετε ζεστό σε κούπες ή ποτήρια που έχουν προθερμανθεί σε ζεστό νερό (τα κρύα ποτήρια θα σπάσουν).


Ροή ειδήσεων

Advertisement