Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα:Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών σε ιδιωτικό γηροκομείο

Το 11ο θύμα από κορωνοϊό σε ιδιωτικό γηροκομείο της Πάτρας, μητέρα της γιατρού Αθηνάς Χρυσανθοπούλου

Published

on

Ο κατάλογος των θυμάτων σε ιδιωτικό γηροκομείο της Πάτρας, ανεβαίνει διαρκώς.

Μια ακόμη ηλικιωμένη έρχεται να προστεθεί στα θύματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 11, καθώς πριν λίγες ημέρες, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαίας, Χαράλαμπος Μπονάνος, είχε ανακοινώσει επίσημα τα πρώτα 10.

Πρόκειται για ηλικιωμένη, η οποία είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενώ έχασε τη μάχη το βράδυ των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για την Δήμητρα Χρυσανθοπούλου, μητέρα της γνωστής γιατρού, Αθηνάς Χρυσανθοπούλου, η οποία σε ανάρτηση της, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, άφησε αιχμές κατά του ιδιωτικού γηροκομείου, αναφέροντας: «Με ενημέρωσαν ότι βγήκε θετική στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά μου έλεγαν ότι είναι καλά. Όταν πληροφορήθηκα το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, ότι είχε πολύ χαμηλό οξυγόνο, κατόπιν δικής μου πίεσης, τους είπα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και εργάζομαι. Κατάφερε να φτάσει Σάββατο στις 10 το βράδυ και Σάββατο 25.12 κατέληξε στις 10 το βράδυ».

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Στους συγγενείς των ηλικιωμένων που βρίσκονται στο νε λόγω γηροκομείο επικρατεί αναστάτωση, καθώς υπάρχουν πληροφορίες, ότι ο αριθμός των απωλειών είναι μεγαλύτερος και οι αιτίες θανάτου, έχουν αποδοθεί σε άλλα αίτια.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σε εξέλιξη κινήσεις ανάμεσα σε συγγενείς θυμάτων, που δεν αποκλείεται να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση των αιτίων, αλλά και των όρων λειτουργίας του γηροκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από την πλευρά της συγκεκριμένης δομής, δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε απάντηση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΟΚ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, η κόρη ενός εκ των θυμάτων, που ήταν ανεμβολίαστος εξαιτίας προβλημάτων υγείας, προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες.

«Δεν υπήρχε καμία πίεση από τους υπευθύνους του ιδρύματος προς την κατεύθυνση του εμβολιασμού . Το αντίθετο μάλιστα! Επειδή ο πατέρας μου είχε πλήρη διαύγεια, μου έλεγε ότι κάποιοι από το προσωπικό δεν πίστευαν ότι είναι αλήθεια όσα λέγονταν για τον κορονοϊό και να μην τα πιστεύει».

Αναφέρει ότι «οι έλεγχοι δεν γίνονταν στα επισκεπτήρια. Τα επισκεπτήρια ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Εμένα προσωπικά με θερμομετρούσαν. Όχι κάτι άλλο. Από τον Σεπτέμβρη και μετά ούτε αυτό. Μία φορά μου ζήτησαν self test».

Η κόρη του ηλικιωμένου αναφέρεται και στο προσωπικό της συγκεκριμένης μονάδας λέγοντας ότι υπήρχαν ανεμβολίαστοι και μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα όπου ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου περί αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους.

 

Οι έλεγχοι και οι αριθμοί

«Έχουμε στείλει τουλάχιστον 4 ελέγχους από την στιγμή που ξέσπασε ο κορονοϊός και η επιμόλυνση στο ίδρυμα. Οι εργαζόμενοι είναι όλοι εμβολιασμένοι. Ήταν όμως αρκετοί τρόφιμοι που ήταν ανεμβολίαστοι. Συνολικά από την αρχή της εκδήλωσης της νόσου από τους  51 τρόφιμους που εκδήλωσαν την λοίμωξη, οι 26 ήταν εμβολιασμένοι και οι 25 ανεμβολίαστοι. Στην αναφορά που έχουμε στα χέρια μας γράφει ξεκάθαρα ότι από τους δέκα θανόντες οι 7 ήταν ανεμβολίαστοι και οι 3 εμβολιασμένοι»,  είχε αναφέρει σε δηλώσεις του, o αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος

Ο κ. Μπονάνος  τόνισε ότι έχει δώσει εντολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας και στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Αχαϊας, που πηγαίνουν στο ίδρυμα για έλεγχο να ελέγξουν όλα τα στοιχεία για να τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς πρόκειται για άτομα  που έχουν  μειωμένη άμυνα του οργανισμού και οι ηλικίες είναι μεγάλες, υπερήλικες και είναι εύκολο κάποιος να μεταδώσει τον ιό από υγειονομικό ατύχημα και ο ένας με τον άλλον να κολλήσει.

Ακόμη ο  αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας διευκρινίζει: «Δεν ξέρω γιατί ήταν τόσοι πολλοί ανεμβολίαστοι. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αυτό το κόλλημα με το εμβόλιο ή δεν τους αφήνουν οι συγγενείς, όπως συμβαίνει με κάθε ανεμβολίαστο και δη σε τέτοιες ηλικίες».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement