Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Connect with us

Τοπική αγορά

Πάτρα: Αυτές τις γιορτές η Wolt στηρίζει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας των Παιδικών Χωριών SOS

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Wolt ενώνει τις δυνάμεις της με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας των Παιδικών Χωρών SOS, με σκοπό να στηρίξει τις ευάλωτες ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Μέσω της εφαρμογής της Wolt, έως και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να προσφέρουν στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας των Παιδικών Χωρών SOS το ποσό της προτίμησής τους (από 5 έως 50 ευρώ). Η συμμετοχή στην δράση είναι ανοιχτή, χωρίς να προϋποθέτει την αποστολή παραγγελίας στην πλατφόρμα.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις δωρεές των χρηστών θα διατεθεί για την προμήθεια ειδών διατροφής και καθημερινής χρήσης, τα οποία στην συνέχεια θα διανεμηθούν από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας των Παιδικών Χωρών SOS σε συμπολίτες μας για την κάλυψη βασικών αναγκών τους. Μάλιστα, η Wolt και το Wolt Market θα προσφέρουν επιπλέον αγαθά, ώστε να ωφεληθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες και άτομα.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας των Παιδικών Χωρών SOS λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2017 και στόχο έχει την ενίσχυση οικογενειών που βρίσκονται σε κρίση.

Tα Παιδικά Χωριά SOS, στο πλαίσιο της φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια, ξεκίνησαν το 1999 στην Αθήνα τη λειτουργία του πρώτου Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, με στόχο την υποστήριξη οικογενειών σε κρίση και την κατά το δυνατόν αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.
Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας είναι το 10ο κατά σειρά στην Ελλάδα, που καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πατρέων.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μέρος μίας μεγαλύτερης πρωτοβουλίας της Wolt που τρέχει παράλληλα σε συνολικά 7 πόλεις της Ελλάδας, στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Αυτές είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα, ο Βόλος, το Ηράκλειο και τα Χανιά. Στηρίζοντας 7 φορείς σε 7 πόλεις της χώρας, η Wolt συμβάλλει στη δημιουργία ενός γεωγραφικά εκτεταμένου δικτύου αλληλεγγύης, ενώνοντας τους ανθρώπους των τοπικών κοινωνιών για καλό σκοπό, την έμπρακτη στήριξη όσων μας έχουν ανάγκη.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Yukatan Project στο Ρίο: Το καλοκαίρι επέστρεψε και μένει εδώ!

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία μάλλον νομοτελειακή κατάσταση στην ανάγκη και το χαρακτήρα της διασκέδασης στην πόλη, τα τελευταία χρόνια «αναπαύεται» σε επαναλαμβανόμενα στυλ, τουλάχιστον στην ολοκληρωμένη εστίαση, δηλαδή φαγητό, ποτό, ήχος, περιβάλλον: γκριλ, πίτσα, μεζεδάδικα, κρασάκι, ψάθινη καρέκλα, χάρτινο τραπεζομάντιλο ουίσκι κόλα, μπόλικο ντάμπα, ατελείωτο ντούμπα, νεολαϊκές ελληνικούρες στα κόκκινα και στην πιο προγκρέσιβ εκδοχή του ποτού κάτι μόδες τύπου βότκα βύσσινο.

Δεν τα αφορίζουμε. Δεν τα εξορκίζουμε. Είναι μια ερμηνεία του «βγαίνω έξω». Αλλά-σόρι γκάιζ- δεν είναι η αληθινή ή αν θέλετε η πιο κοντινή πραγματική εικόνα του «πέρασα σούπερ» και «άξιζε τα λεφτά του». Γιατί; Επειδή η επανάληψη φέρνει πλήξη. Η πλήξη φέρνει μονοτονία. Η μονοτονία δεν είναι διασκέδαση. Όταν δεν διασκεδάζουμε, τι ακριβώς κάνουμε; Και κυρίως, τι ακριβώς και πόσο το πληρώνουμε; Λοιπόν, βρήκαμε μια εξαίρεση που αντιστρέφει αυτή την επανάληψη. Και τη βρήκαμε στο Yukatan Project https://yukatanproject.com στην παραλιακή του Ρίου, αν όχι το μοναδικό, σίγουρα από τα μετρημένα ποιοτικά cocktail bar restaurant στην περιοχή.

 

Με αφετηρία στην κουζίνα και την μπάρα του, τη λατινική Αμερική, το Yukatan Project έχει διαφορετική ταυτότητα από εκείνη με την οποία θα περίμενες να σου συστηθεί ένα τέτοιο μέρος: Την κομψότητα. Οι εμπνευστές του αλλάζουν τη γεωγραφία της κουζίνας και γενικότερα της γεύσης και του φίλινγκ «μιας βραδιάς για φαγητό-ποτό» με προτάσεις και από μεσογειακά πιάτα και κοκτέιλ που δεν περιορίζονται σε στυλ terra Latina αλλά πετούν σε όλον τον κόσμο προτού προσγειωθούν στο τραπέζι σου. Θα τολμούσαμε να κάνουμε την υπερβολή στην κριτική, προσθέτοντας ότι δεν σερβίρουν απλώς γευστικά πιάτα και cocktail με χαρακτήρα, αλλά έναν «άλλο τρόπο»…

Έναν τρόπο, με ανθρώπινες, καλαίσθητες, μελωδικές -στη σωστή ένταση- μουσικές, τρομερά κομψή διακόσμηση, ατμοσφαιρικό φωτισμό και προσωπικό που ξέρει καλά τη δουλειά που κάνει, το Yukatan Project σε βγάζει από το σπίτι από τις 11:00 το πρωί για καφέ και σου δίνει λόγους να μην επιστρέψεις νωρίς… Βάλε στο κάδρο και την τοποθεσία που συνδυάζει μπάνιο, απολαυστικό φαγητό, ήλιο, ηλιοβασίλεμα, salty mood και κάτι από φάση να παίζεις στο βίντεο κλιπ του “Kokomo” των “The Beach Boys” ή να είσαι κομπάρσος που κάνει τη σιέστα του στο “Fun in Acapulco” με τον Elvis, και έχεις έναν υπέροχο καμβά που θα στολίσει το σαλόνι με τις φωτογραφίες από το καλοκαίρι σου. Να ξαναπάμε τώρα την ερώτηση, πού πάμε, πώς διασκεδάζουμε, τι πληρώνουμε; Α, και τι διαφορετικό είδαμε;..

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Η Medi ON στα «Bravo Sustainability Awards»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντική διάκριση απέσπασε η εφαρμογή ελέγχου συμπτωμάτων Medi ON της INTERAMERICAN στην τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022.

Αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη, η καινοτόμα εφαρμογή Medi ON, η οποία παρέχεται αποκλειστικά σε ασφαλισμένους Υγείας της INTERAMERICAN, ελέγχει, εύκολα, γρήγορα και 24/7, όποιο σύμπτωμα υγείας απασχολεί τον χρήστη της, όπου και αν αυτός βρίσκεται, παρέχοντας μια πρώτη, αξιόπιστη εκτίμηση για τις πιθανές αιτίες του συμπτώματός του, ενώ παράλληλα τον ενημερώνει για την ιατρική ειδικότητα που αυτές εμπίπτουν και για την διαβάθμιση του περιστατικού του ως επείγοντος προς διαχείριση. Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί άμεσα να συνδεθεί με την 24ωρη, τηλεφωνική Γραμμή Υγείας 1010 της INTERAMERICAN ή/και να επικοινωνήσει μέσω chat με έναν Γιατρό της εταιρείας (08:00 – 20:00 τις εργάσιμες ημέρες).

H πρωτοβουλία «Medi ON Πρωτοποριακή ψηφιακή εφαρμογή ελέγχου Υγείας εξ αποστάσεως» αξιολογήθηκε και βραβεύθηκε, για τη σημαντική συμβολή της στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και στην υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος, από τα 170 μέλη των Επιτροπών Διαλόγου & Αξιολόγησης του θεσμού, καθώς και μέσω δημόσιας ψηφοφορίας, με συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργούς Πολίτες.

To βραβείο παρέλαβαν οι Ιωσήφ Κίτσιος (Data Analyst), Κλαίρη Ανταλουδάκη (Senior Business & Product Developer) και Αΐντα Σαρκισσιάν (Content Marketer) του Health & Financial Future Tribe.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Στήριξη από την DUR σε εκδήλωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η DUR υποστήριξε τη μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ελλάδα για την Ασφάλεια Πληροφοριών και την Προστασία Δεδομένων, την Ιnfocom Security Conference & Expo, που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα υπό τη διοργάνωση της Smart Press.

Το συνέδριο, το οποίο «αγκάλιασε» η DUR, πραγματοποιήθηκε για 12η χρονιά και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον τομέα της πληροφορικής στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση ανέδειξε μέσα από το πολύπλευρο περιεχόμενο της, όλες τις εξελίξεις στο Cyber Security.
Με τη χορηγία της DUR, οι διοργανωτές είχαν την ευκαιρία μιας ξεχωριστής εμφάνισης με τα μοναδικά και εξαιρετικής ποιότητας polo shirts χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο χρωματισμό στους επισκέπτες.

Το συνέδριο Ιnfocom Security Conference & Expo ήταν ένα διήμερο γεμάτο ομιλίες, παρουσιάσεις, συζητήσεις και workshops από ειδικούς, ερευνητές, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους θεσμικών φορέων που σχετίζονται με την ψηφιακή ασφάλεια από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

H DUR στηρίζει συστηματικά διοργανώσεις που στοχεύουν στην πρόοδο και διαμορφώνουν τις κατάλληλες βάσεις ώστε να δημιουργηθεί ένας γόνιμος διάλογος ανάμεσα στην επαγγελματική, τεχνολογική, ερευνητική, επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα με το χώρο της πληροφορικής και των τεχνολογιών ευρύτερα.

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα