Σάββατο 28 Μαΐου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Ρομποτική Πανεπιστημίου Πατρών: Σπουδαία διεθνής διάκριση

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι φοιτητές της Λέσχης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών κατέκτησαν την 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό INTERNATIONAL STUDENT DESIGN COMPETITION 2021, #PCBeTheChange.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 88 ομάδες από 17 χώρες, ενώ στην τελική πεντάδα η Λέσχη Ρομποτικής είχε να συναγωνισθεί με ομάδες από πανεπιστήμια όπως: Curtin University (Perth Australia), University of San Diego (CA), Triton College (Illinois)…
Την ομάδα που συμμετείχε στον διαγωνισμό αποτελούσαν οι φοιτητές-μέλη της Λέσχης Ρομποτικής: Αθανασίου Μικαέλλα, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών, Λιμνίδης Μιχάλης, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών, Βέμης Νίκος, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών, Μπάκνης Γιώργος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Χαχάλιος Μιχάλης, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών με Team Leader τον Ανδρουτσόπουλο Αριστείδη, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής.
Επίσης, η Λέσχη Ρομποτικής κατέκτησε την 7η θέση στην κατηγορία Comodule Line following του διαγωνισμού Robotex International με τo ρομπότ «Dromeas XIII».
Στην ομάδα που εργάστηκε στα συγκεκριμένα ρομπότ του διαγωνισμού, συμμετείχαν οι παρακάτω φοιτητές της Λέσχης Ρομποτικής και μέλη της εκπροσώπησαν τη Λέσχη στον διαγωνισμό: Ανδρουτσόπουλος Αριστείδης, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής (εκπροσώπησε τη Λέσχη), Τερεζάκης Μιχάλης, πτ. Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (εκπροσώπησε τη Λέσχη), Τζουβελέκης Δημήτρης, φοιτ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχ. (εκπροσώπησε τη Λέσχη), Τσενεμπής Γιάννης, πτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής (εκπροσώπησε τη Λέσχη), Αθανασίου Μικαέλλα, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. καιΤεχν. Υπολογιστών,Αθηναίος Αθηνάδης Λουκάς, φοιτ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχ, Ανατολιωτάκης Νίκος, Υποψ. Διδάκτορας Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών, Βέμης Νίκος, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών, Γεωργάκης Παναγιώτης, φοιτ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχ., Δροσόπουλος Αλέξης, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Τεχν. Υπολογιστών, Κακολύρης Γιώργος, φοιτ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχ. Λιμνίδης Μιχάλης, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Τεχν. Υπολογιστών
• Μπάκνης Γιώργος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
• Νικολάου Νίκος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
• Οικονόμου Γιάννης, φοιτ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχ.
• Σάμαρης Γιώργος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
• Τιμπιλής Κωνσταντίνος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
• Τσικέλης Γιάννης, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
• Χαχάλιος Μιχάλης, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών.
Η ομάδα λειτούργησε υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων της Λέσχης Ρομποτικής, Μιχάλη Τερεζάκη, πτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Αριστείδη Ανδρουτσόπουλο, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής.
Η Λέσχη Ρομποτικής, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Παναγιώτη Κουστουμπάρδη, αποτελεί ένα λαμπρό διαχρονικό παράδειγμα διεπιστημονικής προσπάθειας φοιτητών κυρίως από Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο των αποτελεσμάτων που παράγονται από τους φοιτητές του Ιδρύματος και πολλές φορές μας δείχνουν τον μονόδρομο της αναγκαίας επιστημονικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

 

Αθλητισμός

ΠΑΤΡΑΙ: Χωρίς μπελάδες η συνέχεια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Όχι ότι το Πάτραι έχει να φοβηθεί κάτι για τη συμμετοχή του Θόδωρου Σαμπανέι αλλά όπως αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ το να κάνεις τέτοιου είδους ενστάσεις είναι για γέλια…

Όπως είχε αναφέρει το στέλεχος του Παλληξουριακού Παναγιώτης Κονταρίνης τα παιχνίδια παίζονται στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι και ο Πανηλειακός διά στόματος Κώστα Ντάβαρη δεν θα προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Πανηλειακού τόνισε: «Ο Πανηλειακός ποτέ του δεν σκέφτηκε και ποτέ του δεν επιθυμούσε να κάνει ένσταση ή ενστάσεις κατά οποιασδήποτε ομάδας. Πάγια θέση μας είναι τα παιχνίδια να παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι πάντα είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να προασπίζουμε τα συμφέροντα του Πανηλειακού. Από το πρωί έχουμε δεχθεί διάφορα τηλεφωνήματα από πολλές πλευρές, οι οποίες μας συνέστησαν να προχωρήσουμε σε ένσταση. Είναι γεγονός ότι μας απασχόλησε το θέμα, μιλήσαμε με έγκριτους νομικούς και πήραμε διάφορες απόψεις.

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το ίδιο το θέμα και την νομική του οπτική γωνία. Εκείνο το οποίο θα ήθελα να ανακοινώσω, είναι ότι τελικά αποφασίσαμε να παραμείνουμε πιστοί στην τακτική μας, να μην προχωρήσουμε σε ένσταση. Σέβομαι όλες τις ομάδες. Η κάθε μία έχει τη δική της ιστορία. Και είμαι βέβαιος ότι κάθε Κυριακή όλοι παίζουν μόνο για τη νίκη και την ακεραιότητα των διοργανώσεων».

Έτσι λοιπόν η ταλαιπωρία που αναμενόταν να υποστεί η διοίκηση του Πάτραι με τη γραφειοκρατία τελειώνει και όλοι θα έχουν το μυαλό τους στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παλληξουριακό.

Βέβαια προηγείται η προτελευταία αγωνιστική που το Πάτραι έχει ρεπό και όλων τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην αναμέτρηση του Πανθυρεατικού με τον Παλληξουριακό.

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα με τους διαιτητές έχει ως εξής:

(1 μ.μ.): Πανθυρεατικός-Παλληξουριακός: Μαρανος, Τζανής, Ρούσσος (Αθηνών)

(5 μ.μ.): Πανθουριακός-Πανηλειακός: Παπαγεωργόπουλος, Λυκομήτρος, Γκουριώτης (Αργολίδας)

Πανγυθεατικός- Τσιλιβή 3-0 α.α.

Ρεπό: ΑΠΣ Πάτραι.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Ο Τσατσούλης “σφυρίζει” το Αγροτικός Αστέρας- Παναχαϊκή

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γιάννης Τσατσούλης από τον σύνδεσμο Αθηνών ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ για να διευθύνει το σημαντικότερο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Αγροτικό Αστέρα και την Παναχαϊκή. Βοηθοί του θα είναι οι Μητροφάνης και Μητράκος από τον ίδιο σύνδεσμο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα με τους διαιτητές έχει ως εξής:

Αγροτικός Αστέρας-Παναχαϊκή, Τσατσουλής (Αθηνών)

Βοηθοί: Μητροφάνης, Μητράκος (Αθηνών)

Μακεδονικός-Ηλιούπολη, Τακίδης (Κιλκίς)

Βοηθοί: Αναστασιάδης (Σερρών), Μηνουδης (Πιερίας)

Προοδευτική-Ηρακλής Λάρισας, Ματσούκας (Αιτ/νίας)

Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Ξεκινά η λειτουργία Pοst Covid Ιατρείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινά από αύριο (Πέμπτη 26 Μαΐου), η λειτουργία Pοst Covid Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Οι ανάγκες της περιοχής που προέκυψαν λόγω της πανδημίας συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της 6ης ΥΠΕ, η οποία σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, προχώρησαν τις διαδικασίες για να λειτουργήσει εκεί η συγκεκριμένη υγειονομική δομή.

Στο Γ.Ν. Καλαβρύτων, παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμός της προσέλευσης των ασθενών με γενικές εκδηλώσεις του συνδρόμου post covid και γενικώς αυξημένη νοσηρότητα αλλά και επιδείνωση των χρόνιων νοσημάτων τους.

To Ιατρείο post covid, θα λειτουργεί κατόπιν ραντεβού κάθε Πέμπτη από 9:30 έως 14 :00 με υπεύθυνη την ιατρό Ε.Σ.Υ Διευθύντρια Παθολογίας κ. Κάμπος- Μαρτίνεζ Έλσα – Βικτώρια.

Βάσει των επίσημων συστάσεων του ΕΟΔΥ-Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας Ελλάδος στο ιατρείο θα γίνεται:

Παθολογική εκτίμηση, Ακτινογραφία θώρακος, Γενικός εργαστηριακός έλεγχος (Γενική αίματος, TKE,CRP, σάκχαρο, HbA1c, SGOT, SGPT, γGT, ALP, αμυλάση, ολική -άμεσος-έμμεσος χολερυθρίνη, Κρεατινίνη,ουρία, Νάτριο, Κάλιο, ασβέστιο, αλβουμίνη,CPK, CPK MB, TROPONIN, Β12, Φερριτίνη, T.S.H.,T4, PT, APTT,D-Dimer, γενική ούρων),

Καρδιολογική εκτίμηση και Τρίπλεξ καρδιάς και Σπιρομέτρηση (ανάλογα με τα ευρήματα και συμπτώματα της αναπνευστικής λειτουργίας )

Aξίζει να σημειωθεί ότι στο ειδικό ιατρείο COVID του Γ.Ν. Καλαβρύτων, έχουν διαγνωσθεί από τον Απρίλιο του 2021 έως σήμερα 1300 περιστατικά οξείας λοίμωξης. Από αυτά τα περιστατικά περίπου το 90% αφορά πολίτες της περιοχής. Οι ηλικίες κυμαίνονται από 1 έως 95 χρονών (μέσος όρος 42,5 έτη) . Παιδιατρικά περιστατικά (ηλικίες κάτω των 16 ετών):47. Ενήλικες: 1253.

Στο μεταξύ λόγω γεωγραφικών/πολιτισμικών συνθηκών καθώς και των αποστάσεων από τα μεγάλα νοσοκομεία, το νοσοκομείο παραμένει το πιο προσιτό σημείο για την φροντίδα τους.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα