Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σύσκεψη Μητσοτάκη-Τσιόδρα με φόντο την άμεση εφαρμογή των μέτρων-Όλα τα σενάρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Το σημερινό αρνητικό ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων οδηγεί ολοταχώς σε ανατροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού για την ισχύ των περιορισμών από τις 3 Ιανουαρίου.

Το πρωί της Τετάρτης (29.12.2021) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιστρέφει από τα Ιωάννινα, θα προεδρεύσει της σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον Σωτήρη Τσιόδρα και άλλους επιστήμονες και στις 12 συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για να κάνει τις τελικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση και να ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τα μέτρα συζητείται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και από το απόγευμα της Τετάρτης ή το αργότερο από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (30.12.2021).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν οι Ειδικοί το εισηγηθούν, θα υπάρξουν και νέα μέτρα, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί, με έμφαση στα οικογενειακά τραπέζια.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
-Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα. Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες. Η μουσική θα διακόπτεται όταν δεν θα τηρούνται οι περιορισμοί.
-Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
-Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.
-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.


Ροή ειδήσεων

Advertisement