Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ψηφιακή ταυτότητα στο Covid Free App: Βήμα – βήμα η διαδικασία

Δημοσιεύθηκε

στις

Πιο εύκολη είναι πλέον η καθημερινότητα των πολιτών κατά τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή νόσησης. Από την Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, στην εφαρμογή Covid-Free Wallet μπορούν να προσθέσουν και την ψηφιακή τους ταυτότητα.

Οι πολίτες θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Covid-Free Wallet, την όποια μπορούν να βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store. Μετά την ενημέρωσή της, η εφαρμογή ενσωματώνει απόσπασμα της ταυτότητας που θα διευκολύνει με την επίδειξη τον έλεγχο.

Η ψηφιακή ταυτότητα (πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας) που προστίθεται στην εφαρμογή Covid-Free Wallet αντλεί στοιχεία από το TAXISnet ή από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για την ταυτοποίηση του προσώπου χρησιμοποιούνται επίσης φωτογραφία, ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν αντικαθιστά την ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στα καταστήματα και όπου αλλού χρειάζεται.

Βήμα – βήμα η ενσωμάτωση της ψηφιακής ταυτότητας στο Covid Free Gr Wallet:

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement