Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Χρήστος Σταϊκούρας: Καλωσόρισε τους νέους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον νέο Γενικό Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Εμμανουήλ Μαστρομανώλη και τη νέα Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κυρία. Μαριαλένα Αθανασοπούλου, καλωσόρισε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε για τη συμβολή τους την απερχόμενη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα. Αθηνά Καλύβα και τον απερχόμενο Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών:

«Ως Κυβέρνηση και ως Υπουργείο Οικονομικών, στα 2,5 χρόνια της θητείας μας, εργαστήκαμε σκληρά, μεθοδικά και υπεύθυνα και – παρά τις αντίξοες, διεθνώς, συνθήκες –επιτύχαμε στρατηγικούς στόχους.

Στόχους που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη μείωση φόρων, την αποτελεσματική στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης και την υλοποίηση κομβικών μεταρρυθμίσεων, όπως είναι το νέο, συνεκτικό, κοινωνικά δίκαιο πλαίσιο ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους και η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και ανθρώπινου κεφαλαίου από το εξωτερικό.

Στην επίτευξη των στόχων αυτών καθοριστική ήταν, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, η συμβολή της απερχόμενης Γενικής Γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κας. Αθηνάς Καλύβα και του απερχόμενου Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Και οι δύο διαχειρίστηκαν ευαίσθητα θέματα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τους ευχαριστώ για τη στενή και αποδοτική συνεργασία μας και για τη σημαντική συνεισφορά τους στην εργώδη προσπάθεια περαιτέρω ισχυροποίησης της οικονομίας μας.

Παράλληλα, καλωσορίζω τον νέο Γενικό Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Εμμανουήλ Μαστρομανώλη και τη νέα Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κα. Μαριαλένα Αθανασοπούλου.

Οι γνώσεις, η άριστη κατάρτιση και η επαγγελματική εμπειρία τους αποτελούν εχέγγυα για τη συνέχιση της συστηματικής δουλειάς, που θα επιτρέψει στην πατρίδα μας να επιτύχει υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, να δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης και να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή».


Ροή ειδήσεων

Advertisement