Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θωμαΐδης: Δριμύ αλλά σύντομο το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον – Μπορεί να ξεπεράσουμε τα 30.000 κρούσματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον αναφέρθηκαν ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης και ο Παθολόγος – διδάκτωρ Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Αν. Σπαντιδέας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (29/12) στον ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Θωμαΐδης δήλωσε ότι περίμενε μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την Τρίτη (σ.σ. ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 21.567 κρούσματα), αλλά υπολόγιζε ότι θα κυμαινόντουσαν γύρω στις 15.000 με 16.000, αλλά όχι ότι θα ξεπερνούσαν τις 21.000.

Τις τελευταίες μέρες, όπως είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, είχε παρατηρηθεί μια μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο που μετρήθηκε στα λύματα και η αύξηση αυτή κορυφώθηκε στο τριήμερο των Χριστουγέννων. Ερωτηθείς σχετικά, ο Νίκος Θωμαϊδης απάντησε ότι αν δε ληφθούν μέτρα για να ανακόψουν τη δυναμική της πανδημίας τα κρούσματα πιθανότατα θα ξεπεράσουν τος 30.000 τις επόμενες μέρες.

Τέλος, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης προέβλεψε ότι αυτό το κύμα της πανδημίας που οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον θα είναι δριμύ, αλλά σύντομα και θα διαρκέσει περίπου 1 μήνα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement