Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022

Περιλαμβάνει έργα  συνολικού προϋπολογισμού 128.447.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022, που περιλαμβάνει έργα συνολικού προϋπολογισμού 128.447.000 ευρώ. 

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας τόνισε την πολιτική της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΠ, που είναι «η διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΥΑΠ, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών  προς τους δημότες με το χαμηλότερο  κόστος, η συνέχιση της κοινωνικής πολιτικής με την οποία  ωφελούνται  πάνω από 6.500 οικογένειες, η πρόσληψη  εργαζομένων, καθώς και η συνέχεια  και ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΥΑΠ με την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για να μην επιβαρύνεται η τσέπη των συνδημοτών μας».

 

Αναλυτικότερα, στην εισήγηση του ο Ανδρέας Παπανικήτας ανέφερε τα εξής: 

    «Στο πλαίσιο της εναρμόνισης των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για το νερό επιβάλλονται κανόνες τιμολόγησης του νερού που στο κόστος περιλαμβάνονται εκτός από τα λειτουργικά έξοδα και το κόστος  κεφαλαίων που απαιτούνται για την κατασκευή έργων ύδρευσης, αποχέτευσης   και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Έργα υποδομών μεγάλου κόστους, για την παροχή άφθονου και ποιοτικά ελεγμένου νερού, την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της ζωής και της περιουσίας  των δημοτών  που καλείται να τα πληρώνει  ο Πατραϊκός λαός.

Μέσα στο ασφυκτικό πολιτικό και νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία  των ΔΕΥΑ λαμβάνοντας υπ’ όψιν της οικονομικές δυνατότητες της ΔΕΥΑΠ (Τιμολογιακή Πολιτική) και τις συνέπειες  της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης  που βιώνει ο λαός μας συντάσσεται  το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός τους 2022 που στοχεύει:.

  • Στη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΥΑΠ.
  • Στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών  προς τους δημότες με το χαμηλότερο  κόστος.
  • Στη συνέχιση της κοινωνικής πολιτικής με την οποία  ωφελούνται  πάνω από 6.500 οικογένειες.
  • Στη πρόσληψη  εργαζομένων  για την στελέχωση  της ΔΕΥΑΠ.
  • Στη συνέχεια  του προγράμματος  συντηρήσεων  των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Στη συνέχεια και ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΥΑΠ με την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για να μην επιβαρύνεται η τσέπη των συνδημοτών μας.

 

Με την ολοκλήρωση μέσα στην επόμενη  διετία, των έργων που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα (συνεχιζόμενα και προτεινόμενα) η Πάτρα θα διαθέτει:

 

α. Ένα υπερσύγχρονο  διυλιστήριο νερού που μέσα από ένα αξιόπιστο  δίκτυο θα παρέχεται άφθονο  και ποιοτικά άριστο νερό στους  συμπολίτες μας από το Φράγμα  Πείρου-Παραπείρου.

β. Σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων με κατασκευή νέων  εγκαταστάσεων  και αναβάθμισης και εκσυγχρονισμό  των υφισταμένων  εγκαταστάσεων  που θα δέχονται και επεξεργάζονται στο σύνολο των λυμάτων της πόλης μας εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες επεξεργασίας.

 

ΕΡΓΑ ΔΕΥΑΠ (ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ)

ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 128.447.000 ΕΥΡΩ

 

  1. ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ συνολικού προϋπολογισμού 52.532.000 ευρώ

 

α. Επέκταση διυλιστηρίου νερού και κατασκευής νέας δεξαμενής  πόσιμου νερού  (έχει ανατεθεί η σύνταξη οριστικής μελέτης και η σύνταξη  τευχών δημοπράτησης) προϋπολογισμού 18.000.000 ευρώ

β. Αντικατάσταση  δικτύων με ιστορικό συχνών  βλαβών, δικτύων με ακατάλληλο υλικό (αμιαντοσωλήνες-σιδηροσωλήνες) συνολικού μήκους  350 χιλιομέτρων προϋπολογισμού 24.000.000 ευρώ

γ. Ολοκλήρωση  σταθμών ελέγχου παροχών και πιέσεων

προϋπολογισμού 2.232.000 ευρώ

δ. Έργα  συντήρησης προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ

ε. Μελέτες προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

  -Μελέτη  διασύνδεσης δικτύων ΕΕΝ (διυλιστήριο) με περιοχές πρώην Δήμου Ρίου και δυνατότητα υδροδότησης  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και Πανεπιστημίου Πατρών.

   -Μελέτη αναβάθμισης  ύδρευσης Ανω Καστριτσίου, αντικατάσταση δικτύων και νέας δεξαμενής.

 

  1. ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ συνολικού προϋπολογισμού 51.000.000 ευρώ

 

α. Κατασκευή  δικτύων λυμάτων συνολικού μήκους 95 χιλιομέτρων στις περιοχές  

Μποζαϊτικα, Βραχνέικα, Μονοδένδρι, Ροϊτικα, Μιντιλόγλι, Σαραβάλι, Οβρυά, Χατζηλάκο, Ακτή Δυμαίων από Παπαφλέσσα έως Γλαύκο, Έξω Αγυιά, Βορείως  Έξω Αγυιά, Αγ.Παντελεήμονα, Πλαζ,  προϋπολογισμού 37.500.000 ευρώ

β. Έργα συντήρησης αγωγών-αντλιοστασίων προϋπολογισμού 9.500.000 ευρώ

γ. Συντήρηση  ασφαλτικών οδοστρωμάτων λόγω φθορών που οφείλονται στα δίκτυα αποχέτευσης προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ

             δ. Μελέτες:Εκπόνηση μελέτης για κατασκευή δικτύων αποχέτευσης λυμάτων στις περιοχές Ακταίο, Καμίνια, Τσουκαλεϊκα , Θεριανό, Θέα, Κρήνη, Ρωμανός, Ελεκίστρα, Καρυά, Βούντενη, Μπάλα, Βελβίτσι, Μαγούλα, Κ. Καστρίτσι, Πλατάνι, Αραχωβίτικα, Δρέπανο, Μποζαϊτικα (Παραλιακή ζώνη).

 

  1. ΕΡΓΑ ΕΕΛ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ) συνολικού προϋπολογισμού 24.915.000 ευρώ

 

α. Επέκταση  εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητας 30.000 ισοδύναμων κατοίκων για την υποδοχή λυμάτων από τις περιοχές Ρίο, Αγ. Βασίλειο και Οικισμούς Γ’ προτεραιότητας (έχει υπογραφεί σύμβαση με ανάδοχο), προϋπολογισμού 9.915.000 ευρώ

β. Αναβάθμιση -εκσυγχρονισμός υφιστάμενων εγκαταστάσεων,  κατασκευή μεριστή προϋπολογισμού15.000.000 ευρώ.

 

Γίνεται κατανοητό  ότι πρόκειται για έργα που με την ολοκλήρωσή τους θα λυθούν οριστικά τα προβλήματα υδροδότησης  και επεξεργασίας των λυμάτων με αναβάθμιση  της ποιότητας  ζωής των κατοίκων της πόλης μας και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι όλα αυτά τα έργα υλοποιούνται  με την αυταπάρνηση των ελάχιστων  εργαζομένων  που έχουν απομείνει  και κυρίως του επιστημονικού δυναμικού τους οποίους και ευχαριστούμε». 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: “Έφυγε” ο Κώστας Σταθόπουλος, ένας αγαπητός γιατρός της Ηλείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου και εξαίρετου επιστήμονα βύθισε στο πένθος την κοινωνία της Ηλείας και συγκεκριμένα των Κρεστένων.

Ο γνωστός και αγαπητός παθολόγος Κώστας Σταθόπουλος, άφησε την τελευταία του πνοή σε θεραπευτήριο της Πάτρας δίνοντας την ύστατη μάχη με την ασθένειά του με σθένος και γενναιότητα, κάτι άλλωστε που τον χαρακτήριζε σ’ όλη τη διαδρομή του.

Ο εκλιπών ήταν από τους πιο αγαπητούς ιατρούς της περιοχής και όλοι σχεδόν οι κάτοικοι των Κρεστένων και όλης της επαρχίας Ολυμπίας είχαν επισκεφτεί το ιατρείο του και είχαν λάβει τις ιατρικές γνώσεις και οδηγίες του.

Η πόρτα του ιατρείου του ήταν πάντα ανοικτή, ήταν άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα,κοινωνικός που άφησε έντονο το αποτύπωμά του…

Την δεκαετία 60-70 υπήρξε ακόμη παίκτης του Ξενοφώντα Κρεστένων, και διατέλεσε και παράγοντας της ομάδας, που αγάπησε πάρα πολύ και συχνά – πυκνά παρακολουθούσε τους αγώνες της.

Ο Κώστας Σταθόπουλος ήταν αδελφός του επί σειρά ετών δημάρχου Κρεστένων Γιάννη Σταθόπουλου, ενώ η σύζυγός του Ασπασία υπήρξε προϊσταμένη στο Νοσοκομείο Κρεστένων και απέκτησαν μια κόρη την Μαρία, καθηγήτρια Αγγλικών, που έχει παντρευτεί τον γιο του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, τον Χρήστο Μπαλιούκο, πολιτικό μηχανικό.

Το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς, φίλοι και συντοπίτες του την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κρεστένων Ν. Ηλείας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα https://www.patrisnews.com/krestena-perase-stin-aioniotita-o-giatros-kostas-stathopoylos/

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Άναψε ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα παιδί πάτησε το κουμπί, στην πλατεία Γεωργίου και η πόλη έλαμψε.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο
Αντιδήμαρχος Έργων, Χρήστος Κορδάς και εργαζόμενοι του Δήμου.
Όλοι τους μοίρασαν ευχές στους δημότες.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Νεκρός 22χρονος σε τροχαίο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα τραγικό γεγονός συνέβη στην περιοχή της Ματαράγκας Μακρύνειας του δήμου Αγρινίου και συγκλονίζει όλη την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 22χρονο, από κοντινό χωριό του δήμου Θέρμου.

Ο άτυχος νεαρός έχασε τη ζωή του όταν η μοτοσικλέτα του συγκρούστηκε με τρακτέρ σε αγροτικό δρόμο. Φέρεται το δίκυκλο να προσέκρουσε με σφοδρότητα στην καρότσα.

Το δυστύχημα συνέβη περί τις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης και στο σημείο ακολούθησε κινητοποίηση της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Δυστυχώς το παλικάρι άφησε την τελευταία του πνοή, εξέλιξη που έχει σοκάρει την Αιτωλοακαρνανία και βύθισε στο πένθος τα Σιταράλωνα του δήμου Θέρμου.

Για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος ενεργείται η προβλεπόμενη έρευνα από τις αστυνομικές αρχές.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα