Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Καιρός – Γιάννης Καλλιάνος: Παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με καλές θερμοκρασίες, πότε θα δούμε 20άρια!

Δημοσιεύθηκε

στις

‘Ερχεται καλός καιρός παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν έως και τους 20 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, αναλύει τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών, λίγες ημέρες πριν υποδεχθούμε τη νέα χρονιά που φέρνει καλοκαιρία και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σήμερα Τετάρτη (29/12) λοιπόν, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται κατά διαστήματα βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ η ημέρα θα ξεκινήσει με ήπιο καιρό, από τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός σταδιακά θα καταστεί άστατος και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση έως 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16-17°C στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα.

kairostetarti-kairossimera-kairosprotoxronia

Την Πέμπτη (30/12), τοπικές βροχές και αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) αλλά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15-16°C στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα.

kairospempti-kairosaurio-kairosprotoxronia

Την Παρασκευή (31/12), παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τοπικές βροχές αναμένονται στα νότια και νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι πολύ βελτιωμένος και με μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 6-8 μποφόρ αντίστοιχα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής να υπάρξουν απαγορευτικά στο κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

kairosparaskeui-kairosparamoni-kairosprotoxronia

Την Πρωτοχρονιά τώρα, αναμένονται λίγες τοπικές βροχές μόνο στην Κρήτη ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι πολύ καλός με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 19°C και πιθανόν πολύ τοπικά και τους 20°C στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα.

kairosprotoxronia-kairos-

 

kallianos
Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος

Μετά το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς υπάρχει μια πιθανότητα να σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές που δεν θα προβληματίσουν στη βόρεια Ελλάδα.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού, ποιες περιοχές επηρεάζονται σήμερα 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα
Δωδεκάννησα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement