Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Ερντογάν – Πηγαίνει στην Αλβανία για να εγκαινιάσει κατοικίες σεισμοπαθών

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεκτή από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε η πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αλβανίας Λιντίτα Νικόλα, κατά την επίσημη επίσκεψή της στην Τουρκία.

«Βαθιά ευγνωμοσύνη»

Κατά τη συνάντηση που είχαν στο προεδρικό μέγαρο, στην Αγκυρα, προχθές Τρίτη, η Νικόλα εξέφρασε τη βαθιά της ευγνωμοσύνη για τον ρόλο, τη δέσμευση και την προσωπική συμβολή του προέδρου Ερντογάν στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, γράφει η albaniandailynews.com, επικαλούμενη το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Εκτιμούμε και σας ευχαριστούμε επίσης για τον ρόλο της Τουρκίας ως ισχυρού λόμπι στην αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου στη διεθνή σκηνή, την ισχυρή φωνή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, για τη θεσμοθέτηση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο ως προϋπόθεση για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια» είπε η Νικόλα στον Ερντογάν.

«Θα θέλαμε επίσης η Τουρκία να συμβάλει στις προσπάθειες τερματισμού της εκστρατείας που κάνει η Σερβία για να αποτρέψει την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από ορισμένες χώρες» πρόσθεσε.

Οι κατοικίες των σεισμοπαθών
Η ίδια εξέφρασε τη βαθιά της ευγνωμοσύνη στον πρόεδρο Ερντογάν για τη βοήθεια που παρείχε η τουρκική κυβέρνηση στην Αλβανία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού της 26ης Νοεμβρίου 2019 και της πανδημίας, και τον ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί 524 διαμερίσματα κατοικιών στον δήμο Κουρμπίν και οι οικογένειες περιμένουν να μπουν σε αυτές τον Ιανουάριο του 2022.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε εκ νέου την αποφασιστικότητά του για την αμέριστη υποστήριξη προς την Αλβανία, τη διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας και ανακοίνωσε τα καλά νέα, όπως γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, ότι θα μεταβεί προσωπικά στην Αλβανία για να παραστεί στα εγκαίνια των κατοικιών για τις οικογένειες που επλήγησαν στον δήμο Κουρμπίν από τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement