Connect with us

Ελλάδα

Συνεχίζεται το… ράλι – Πάνω από 30.000 τα κρούσματα σήμερα στη χώρα

Published

on

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι πλέον η κατάσταση στη χώρα μας με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς αναμένεται να «σπάσει» ακόμα ένα ρεκόρ. Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 30.000.

Τις τελευταίες μέρες σημειώνεται έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού, με πιο χαρακτηριστική αυτή που καταγράφηκε την Τετάρτη με 28.828 νέες μολύνσεις. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε ο ΕΟΔΥ μέχρι και το πρωί της Πέμπτης (30/12), τα τεστ «έδιναν» ήδη 27.000… και, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, θα ξεπεράσουν τις 30.000.

Η κυριαρχία της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει μια ξέφρενη εκθετική διασπορά, με επίκεντρο την Αττική. Υπενθυμίζεται ότι η ραγδαία αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση στην επιβολή νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ενόψει και του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, τα οποία έχουν τεθεί σε ισχύ από σήμερα (30/12) στις 6:00 το πρωί.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ εξέδωσε νέες οδηγίες για την απομόνωση και την καραντίνα, τόσο για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όσο και για τις στενές επαφές. Επίσης, για την χρήση μάσκας τα μέλη της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες εφιστούν την προσοχή στην όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή αυτής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement