Connect with us

Ελλάδα

«Τσουνάμι» ελέγχων από σήμερα–Πρόστιμα φωτιά

Published

on

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει την καταστρατήγηση των νέων μέτρων από εκείνους που θα ψάξουν να βρουν παράθυρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις και όσον αφορά στους υπότροπους επιχειρηματίες τονίζουν ότι πλέον ακόμα και αν ένα κέντρο διασκέδασης έχει κλείσει για παραβίαση των κανόνων δεν θα ξανανοίξει ακόμα και αν αλλάξει υπεύθυνο για το κέντρο. Εξηγούν ότι η πρακτική του «αυτοφωράκια» πλέον δεν έχει εφαρμογή.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 

Ειδικά για τη διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται προβλέπεται:

Για την 1η παράβαση: Διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση 80136 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος B’ 6290/29.12.2021 παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό, καθώς και διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης

Για τη 2η παράβαση: Διοικητικό πρόστιμο διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Άρθρο 2 – Κυρώσεις, σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων του άρθρου 1, επιβάλλονται, ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, κυρώσεις σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement