Μαγειρική
Κοτόπουλο με σάλτσα blue cheese
Υλικά (για 4 άτομα)
1.200 γρ. ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στη μέση
Για τη μαρινάδα
4 κουτ. σούπας μηλόξιδο
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. σούπας ανθό αλατιού
1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
λίγο μαύρο πιπέρι
50 γρ. βούτυρο
Για τη σάλτσα blue cheese
75 γρ. τυρί blue cheese
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. μαγιονέζα
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 λεμόνι, τον χυμό
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια αλείφετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα σας. Το βάζετε σε ένα ταψί, το καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα και ψήνετε το κοτόπουλο για 1-1½ ώρα ή μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά εκτός από την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο και ομογενές. Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες και το σχοινόπρασο και τα ρίχνετε πάνω από τη σάλτσα Σερβίρετε το κοτόπουλο αμέσως με την σάλτσα blue cheese στο πλάι.