Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα «βαλιτσάκια» απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου από τη «μαύρη εργασία» στην κομμωτική

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Το ζήτημα της μαύρης εργασίας στην κομμωτική είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο εντείνεται και λαμβάνει υγειονομικά πολύ επικίνδυνες διαστάσεις στην εποχή της πανδημίας.

Η ανάγκη για επιβίωση οδηγεί στη μαύρη εργασία, ενώ το μεγάλο πλήγμα στον κλάδο της κομμωτικής, εμφανίστηκε μετά το πρώτο lockdown, καθώς πολλοί κομμωτές πήραν κυριολεκτικά την πελατεία των κομμωτηρίων, διακινδυνεύοντας τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με καταγγελίες από Πατρινούς κομμωτές, σήμερα που τα πράγματα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα εξαιτίας της παραλλαγής «Όμικρον» ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος.

«Πήγε μια κοπέλα σε σπίτι και κόλλησαν επτά άτομα! Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Αυτή η κομμώτρια δεν είναι επαγγελματίας διότι κοιτάζει να πάρει το ψωμί από εμάς, ενώ διακινδυνεύει την υγεία την άλλων. Ο συνειδητοποιημένος άνθρωπος αυτό δεν το κάνει. Πρέπει να αυξηθεί ο έλεγχος και να επιβληθούν πρόστιμα», τονίζει στη «Γ» κομμώτρια και μέλος του Συλλόγου Κομμωτών.

«Στο πρώτο lockdown μας πήραν την πελατεία. Ακόμα και όταν ανοίξαμε, οι πελάτες εξακολουθούσαν να καλούν τους κομμωτές στα σπίτια τους. Δε σκέφτονταν ούτε στην καραντίνα, ούτε μετά, ούτε και τώρα ότι το βαλιτσάκι του κομμωτή που πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι, είναι μία υγειονομική βόμβα. Οι κομμωτές που το κάνουν αυτό, κοιτούν μόνο την ευκολία τους. Είναι ανόητοι και συμφεροντολόγοι. Ποιους κανόνες υγιεινής εφαρμόζουν και μεταφέρονται από το ένα σπίτι στο άλλο;», διερωτάται η ίδια.

Το φαινόμενο της μαύρης εργασίας είναι ζήτημα χρόνιο, χωρίς να υπάρχουν αποτελέσματα για την αντιμετώπισή του.

«Πίσω από την πόρτα του σπιτιού του, ο καθένας μπορεί να βάλει όποιον θέλει. Αυτή η μάστιγα δε θεραπεύεται με τίποτα», αναφέρει η ίδια και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι διακυβεύεται η δημόσια υγεία: «Εφόσον οι ασυμπτωματικοί είναι περισσότεροι είναι δύσκολο να ξέρεις τι έχει ο άλλος. Αν ο κομμωτής κολλήσει θα είναι κινητή απειλή. Σε όποιο σπίτι μπουν, λίγο να ακουμπήσουν κάπου στο χώρο και στη συνέχεια το στόμα ή τη μύτη τους, πάει, έγινε το κακό».


Ροή ειδήσεων

Advertisement